Zanimivosti

Papaline iz pečice

Maja Poljšak, Maja
14. 2. 2017, 08.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Morje ni vedno enako radodarno z ribami in v ribarnici ne dobimo vedno tistih vrst, ki bi si jih želeli. Zato pa so nam v zamrzovalniku vedno na voljo.

Sestavine za 4 osebe:

  • 600 g papalin
  • 2 jajci
  • 1,5 dl mleka
  • 1 skodelica drobtin
  • 2 stroka česna, pretlačena
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • sol in poper
  • 1 žlička masla ali olja
stroski, nasveti, finance, zavarovanje, generali, nalozbe

Zanimivosti

Odgovorno v prihodnost z naložbenim zavarovanjem

Priprava :

  1. Ribicam odrežemo glave in odstranimo drobovino. V skledi stepemo jajci, primešamo mleko, solimo in popramo. Posebej zmešamo drobtine, sesekljan česen in peteršilj.
  2. Primerno velik pekač namažemo z maslom ali oljem, nato vanj zložimo ribice in vsako plast potresemo z mešanico drobtin. Nazadnje vse prelijemo z mešanico jajc in mleka ter v pečici, ogreti na 180 stopinj, pečemo približno 25 minut, da se drobtine na vrhu zlato zapečejo.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost