Zanimivosti

Papaline iz pečice

Maja Poljšak, Maja
14. 2. 2017, 08.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Morje ni vedno enako radodarno z ribami in v ribarnici ne dobimo vedno tistih vrst, ki bi si jih želeli. Zato pa so nam v zamrzovalniku vedno na voljo.

Sestavine za 4 osebe:

  • 600 g papalin
  • 2 jajci
  • 1,5 dl mleka
  • 1 skodelica drobtin
  • 2 stroka česna, pretlačena
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • sol in poper
  • 1 žlička masla ali olja

Priprava :

  1. Ribicam odrežemo glave in odstranimo drobovino. V skledi stepemo jajci, primešamo mleko, solimo in popramo. Posebej zmešamo drobtine, sesekljan česen in peteršilj.
  2. Primerno velik pekač namažemo z maslom ali oljem, nato vanj zložimo ribice in vsako plast potresemo z mešanico drobtin. Nazadnje vse prelijemo z mešanico jajc in mleka ter v pečici, ogreti na 180 stopinj, pečemo približno 25 minut, da se drobtine na vrhu zlato zapečejo.

Estrada