Sestavine za 4 osebe:
- 300 g brstičnega ohrovta
- 300 g kuhanega krompirja
- 2 pora
- 200 g mlete govedine
- 3 žlice olja
- 1 žlička sladke paprike
- 2 ščepa zeliščne soli
- 1 goveja jušna kocka
- 2 jajci
- 200 ml mleka
- 1 noževa konica muškatnega oreščka
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 2 žlici drobtin
- 30 g masla in 1 žlička za pekač
Priprava:
- Brstični ohrovt očistimo in prerežemo, por po dolžini prerežemo, dobro umijemo in narežemo. Krompir olupimo in narežemo na približno 0,5 cm debele rezine.
- V posodi na olju najprej prepražimo mleto meso. Ko se razdrobi in spremeni barvo, primešamo ščep zeliščne soli in papriko ter še malo popražimo. Nato dodamo por in brstični ohrovt, prilijemo 2 dl tople vode, dodamo zdrobljeno jušno kocko, počakamo, da zavre, in pokrito dušimo 5 minut.
- Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Posebej zmešamo jajci, mleko, muškatni orešček, ščep zeliščne soli in peteršilj. Pekač za narastke najprej namažemo z maslom, na dno damo približno polovico krompirja, nanj naložimo mešanico mletega mesa in zelenjave ter prekrijemo s preostalim krompirjem.
- Nazadnje vse prelijemo z zmesjo jajc in mleka, enakomerno potresemo z drobtinami in kosmiči masla. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut, da se narastek zlato zapeče.