Zanimivosti

Mesni narastek s krompirjem

Maja Poljšak, Maja
30. 1. 2017, 08.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Sestavine za 4 osebe:

  • 300 g brstičnega ohrovta
  • 300 g kuhanega krompirja
  • 2 pora
  • 200 g mlete govedine
  • 3 žlice olja
  • 1 žlička sladke paprike
  • 2 ščepa zeliščne soli
  • 1 goveja jušna kocka
  • 2 jajci
  • 200 ml mleka
  • 1 noževa konica muškatnega oreščka
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 2 žlici drobtin
  • 30 g masla in 1 žlička za pekač
hipno-diploma, hipnoza

Zanimivosti

Priložnost: V štirih dneh brezplačno do hipno diplome - delavnica, ki vas bo navdušila!

Priprava:

  1. Brstični ohrovt očistimo in prerežemo, por po dolžini prerežemo, dobro umijemo in narežemo. Krompir olupimo in narežemo na približno 0,5 cm debele rezine.
  2. V posodi na olju najprej prepražimo mleto meso. Ko se razdrobi in spremeni barvo, primešamo ščep zeliščne soli in papriko ter še malo popražimo. Nato dodamo por in brstični ohrovt, prilijemo 2 dl tople vode, dodamo zdrobljeno jušno kocko, počakamo, da zavre, in pokrito dušimo 5 minut.
  3. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Posebej zmešamo jajci, mleko, muškatni orešček, ščep zeliščne soli in peteršilj. Pekač za narastke najprej namažemo z maslom, na dno damo približno polovico krompirja, nanj naložimo mešanico mletega mesa in zelenjave ter prekrijemo s preostalim krompirjem.
  4. Nazadnje vse prelijemo z zmesjo jajc in mleka, enakomerno potresemo z drobtinami in kosmiči masla. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut, da se narastek zlato zapeče.