Ste si od nekdaj želeli, da bi okusili gurmanske okuse izpod rok vrhunskih kuharskih mojstrov? Zdaj je to mogoče. Vaše želje se vam z malo sreče lahko uresničijo. V naslednjih nekaj tednih vam bomo podarjali privlačne nagrade v eni izmed izbranih slovenskih restavracij in morda boste prav vi tisti, ki boste na koncu uživali v jedeh vrhunskih kuharskih mojstrov.
Vse kar morate storiti je, da všečkate in delite objavljene recepte, mi pa bomo izžrebali nekoga, ki bo dobil darilni bon v eni od priljubljenih slovenskih restavracij.
Poskrbeli smo, da si boste lahko okusne jedi najboljših kuharskih mojstrov lahko pripravili tudi v svojih domačih kuhinjah: recepte znanih slovenskih restavracij bomo objavili na naši spletni strani, da bi tako lahko prav vsi razvajali svoje brbončice.
Izbor restavracij
V restavraciji KULT316, ki deluje pod okriljem Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana, Centra kulinarike in turizma, se bodo predstavili s Širokimi rezanci s peteršiljevo omako, panceto in tartufi. Ta vrhunski recept je zdaj na voljo tudi vam, da ga lahko pripravite v vaši domači kuhinji.
Za vas, ki prisegate na bolj mistične okuse, je edina turška restavracija v Sloveniji, Yildiz Han, izbrala tradicionalno turško jed Saç kavurmo, ki vas ne bo pustila ravnodušnih.
Za ljubitelje mehiške hrane bo poskrbela Cantina Mexicana, ki je prva izbira za ljubitelje mehiških in tex-mex jedi (tapasi, tortilje, fajitas, žar miza, solate, žar, koktejli) v Ljubljani, nagrajena z znakom kakovosti Trip Advisor in nosilka priznanja najboljše restavracije v Ljubljani po izbiri revije In Your Pocket. Za vas so pripravili recept za slastne Enchiladas verdes, ki bodo zagotovo navdušile tudi vas.
V Galeriji okusov se lahko pohvalijo z jedmi, iz lokalnih in sezonskih sestavin, zato se a la carte meni redno spreminja. Prepoznavni so po tradicionalnem odnosu do kulinarike z urbanim pristopom priprave jedi in po divji prezentaciji krožnikov v modernem okolju. Za vas pa so delili svoj sloviti recept Hobotnice s kumaro.
V Vili Podvin vas bodo razvajali v čudovitem vrtu, kjer pripravljajo tudi večja slavja, kot so poroke, obletnice in rojstni dnevi. Med obiskovalci najbolj slovijo po slovenskih tepkah, žonti, rdeči polenti in muflonu. Za vas pa so razkrili recept za Marinirano bohinjsko zlatovčico s pomarančami.
Na Domačiji Novak med obiskovalci slovijo po jedeh iz izbranih sezonskih surovin, še posebej po hladno dimljeni postrvi, domačih testeninah in sočnih pečenkah. Lahko se pohvalijo tudi s čudovitimi sobami, ki gostom ponujajo prenočišča. Z vami delijo recept za slastni Štrudelj s črnimi trobentami.
V restavraciji Skipass se lahko pohvalijo z imenitnimi jedmi, ki imajo zelo privlačna imena, kot denimo: Angleško pečen telečji hrbet z gorčico in hruško, Skutna pena z Gozda Martuljek s pistacjo in meringo, Hladna kumarična juha z meto in paradižnikom in še mnoge druge jedi šefa kuhinje Mojmirja Štiftarja. V naši nagradni igri se predstavljajo z receptom za Sipo z jogurtom in marelico.