Zanimivosti

Berlinska Kaufhaus des Westens ponuja slovenski prestiž

T.C.
7. 9. 2015, 19.31
Posodobljeno: 11. 7. 2019, 22.28
Deli članek:

V berlinski veleblagovnici Kaufhaus des Westens (KaDeWe), eni najbolj znanih in največjih trgovin v celinski Evropi, se bo v prihodnjih 14 dnevih predstavilo 11 slovenskih proizvodov. Kupci bodo lahko posegli po slovenskih izdelkih, od medu, soli, bučnega olja, kranjskih klobas do vin.

Kot so danes sporočili iz slovenskega veleposlaništva v Berlinu, je posebna atrakcija veleblagovnice KaDeWe delikatesni oz. gurmanski oddelek, na katerem so na voljo izdelki s celega sveta. Od danes pa do 19. septembra pa se v njem odvijajo t. i. slovenski dnevi. 


Na promocijskih stojnicah se predstavljajo Hiša medu Božnar, Perger 1757, Lucifer, Berryschka, Smodin, Tovarna olja Gea, Piranske soline, Celjske mesnine ter vinarji Vinska klet Goriška Brda, Vipava 1894 in Radgonske gorice. Vsi proizvodi bodo imeli na podlagi interesa kupcev in količine prodanih izdelkov možnost, da se uvrstijo na prodajne police.

Pobudo za predstavitev je na osnovi želja številnih slovenskih proizvajalcev, ki si želijo priti na police nemških gurmanskih trgovin, dalo slovensko veleposlaništvo, izvedlo pa je je skupaj z agencijo Spirit Slovenija in njenim turističnim predstavništvom v Münchnu.

"V gospodarskih odnosih med Slovenijo in Nemčijo smo lani prvič presegli mejo 10 milijard evrov. Imamo pa še veliko priložnosti, zlasti v živilskopredelovalni industriji in pri kakovostnih vinih. Ker so pridelovalne količine naših proizvajalcev za veliki nemški trg večinoma majhne, smo se usmerili v gurmanski del," je dogodek pospremila slovenska veleposlanica v Berlinu Marta Kos Marko.

V. d. direktorja Spirita Gorazd Mihelič je spomnil, da po predstavitvah slovenske avtomobilske industrije nadaljujejo s predstavitvami slovenskega živilsko-predelovalnega sektorja. V začetku leta je agencija organizirala predstavitev izbranih podjetij v avstrijski trgovski verigi Spar, po predstavitvi v KaDeWe pa do konca leta pripravljajo še predstavitev italijanskim trgovskim verigam.

"S predstavitvijo izbranih slovenskih dobrot v Berlinu želimo predstaviti posebnosti slovenske kulinarike. Hkrati si želim, da bi slovenske dobrote jedli tako doma kot v tujini, s čimer bomo pomembno prispevali k prepoznavnosti naše države," pa je ob tej dejal resorni minister Dejan Židan.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste