Zanimivosti

Zanj je to dokaz, da je obstajala starodavna civilizacija

R.T.
24. 8. 2015, 16.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Ruski akademik si je privoščil izjavo, kakršne mu verjetno ne bi pripisali. Dejal je, da je pred 12 do 14 milijoni let starodavna civilizacija, ki pa ni bila človeškega izvora, po površju našega planeta vozila velikanske avtomobile.

Twitter

Sledovi teh prevažanj pa naj bi bili vidni še danes. Tako je za utore v Frigijski dolini osrednje Turčije dejal, da niso naravnega izvora, temveč sledovi terenskih vozil. Dr. Aleksander Koltypin, sicer direktor Znastvenoraziskovalnega centra moskovske Univerze za ekologijo in politologijo, se je pred kratkim v družbi treh kolegov vrnil iz Anatolije. Tamkajšnje utore je opisal kot »okamenele sledi kolesnic v skalnatih depozitih iz zgoščenega vulkanskega pepela«. »Predpostavljamo lahko, da so starodavna vozila na kolesih vozila po mehki, morda celo mokri površini,« je dejal Koltypin. »Sledi so globoke zaradi teže vozil. Pozneje so te kolesnice in okoliška površina okamenele, tako pa se je ohranilo dokazno gradivo.« Takšni primeri, je nadaljeval, so geologom dobro znani. Denimo odtisi dinozavrov, ki so se naravno ohranili na podoben način.

Twitter

Dr. Aleksander Koltypin

Starodavne sledi

Koltypinova razlaga za pojave vsekakor je netipična. »Vsa ta kamnita polja so bila prekrita s kolesnicami izpred nekaj milijonov let… Vsekakor niso zanje zaslužni ljudje. Opravka imamo s terenskimi vozili,« je dejal. »Pari kolesnic se občasno križajo, nekatere pa so globlje od drugih. Sam na podlagi svojih opažanj meni, da preprosto ni dvoma, da so kolesnice starodavne. Ocenjuje, da naj bi nastale pred med 12 in 14 milijoni let. »Metodologija prepoznavanja starosti vulkanskih kamnin je dodobra razdelana,« je pojasnil. »Kot geolog lahko potrdim, da so neznana predpotopna vozila v osrednji Turčiji puščala sledove.« Kot pravi ruski geolog, se arheologi primera izogibajo, ker bi »pokvaril njihove uveljavljene teorije«. »Mislim, da smo priča znakom civilizacije, ki je obstala pred klasičnim stvarjenjem tega sveta,« je povedal. »Povsem mogoče je, da so se bitja te civilizacije povsem razlikovala od ljudi.«

Zapuščina civilizacij

Kar se tiče njega, so starodavne kolesnice le eden v vrsti namigov, ki potrjujejo obstoj starodavnih civilizacij, ki pa jih večina znanstvenikov namenoma prezre. Ob tem je dodal, da iz samih kolesnic sicer ni uspel razbrati skupnega ustroja, a da je razdalja med paroma zmeraj enaka. Ta ni tako zelo drugačna od razdalje med kolesi sodobnih vozil, a da so kolesnice preprosto pregloboke za prevozna sredstva, kot jih poznamo danes. Kot je pojasnil, maksimalna globina kolesnice znaša en meter. »Ob robovih je mogoče opaziti horizontalne praske, ki bi lahko bile sledi koncev osi, na katere so bila nasajena kolesa,« je še razkril Koltypin.

Takšnih kolesnic naj bi bilo več.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste