Zanimivosti

Nujno preberite, če se odpravljate na dopust

Sašo Avramovič
23. 6. 2015, 14.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V prihodnjih dneh, tednih se nas bo veliko odpravilo na dopust v tujino. Preden odrinemo, je priporočljivo urediti zdravstveno zavarovanje za tujino. Največ Slovencev še vedno počitnikuje pri naših južnih sosedih, zato smo preverili, koliko nas bo stalo zavarovanje, če se bomo recimo odločili za večdnevni oddih na Hrvaškem.

Arhiv Svet24

Zbrali smo ponudbe štirih zavarovalnic, v katerih je na voljo tudi zavarovanje za tujino.

Zavarovalnica Adriatic Slovenica nam med drugim ponuja zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris (Tujina AS). Izbiramo lahko med tremi zavarovalnimi vsotami – zavarovalno kritje 25, 50 ali 100 tisoč evrov. V zavarovanje so vključeni medicinska oskrba, obisk zdravnika, nakup zdravil in zdravniških pripomočkov, zdravljenje v bolnišnici ali kliniki, prevoz do najbližje bolnišnice ali klinike in nazaj. Najcenejša premija za zavarovanca (posameznik, zavarovalna vsota 25.000) za 10-dnevni oddih na Hrvaškem znaša 12,95 evra, za 15-dnevni oddih pa 14,99 evra.

ADRIATIC SLOVENICA 10 dni 12,95 EUR, 15 dni 14,99 EUR

VZAJEMNA 10 dni 12,87 EUR, 15 dni 14,41 EUR

GENERALI 10 dni 16,30 EUR, 15 dni 16,30 EUR

MARIBOR 10 dni 14,98 EUR, 15 dni 14,98 EUR

Pri Vzajemni se lahko, če smo na dopust namenjeni na Hrvaško, odločimo za zavarovanje za tujino Evropa. Na voljo sta nam dva paketa – paket L (zavarovalna vsota 50 tisoč evrov) in paket S (zavarovalna vsota 25 tisoč evrov). S sklenjenim zavarovanjem si zagotovimo 24-urno asistenco v slovenskem jeziku, nujne zobozdravstvene storitve, nujne zdravstvene prevoze do bolnišnice ali klinike ter nujno zdravljenje, prevoz v domovino, informacije o najbližji zdravstveni ustanovi … Najcenejši paket zavarovanja za tujino (posamično, paket S) za 10 dni bivanja na Hrvaškem stane 12,87 evra, za 15 dni 14,41 evra.

Tudi pri zavarovalnici Generali se lahko med drugim odločimo za zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini. Izbiramo lahko med osnovnim in komfortnim kritjem. S sklenitvijo zavarovanja nam krijejo prevoz do najbližje bolnišnice ali klinike, nakup zdravniško predpisanih zdravil, zdravljenje in oskrbo v bolnišnici ali na kliniki, iskanje in reševanje zavarovanca, tudi s helikopterjem ... Pri osnovnem zavarovanju so zavarovalne vsote za zdravstvene storitve 20 tisoč, stroški iskanja in reševanja pet tisoč, potovalna prtljaga posamično 500 evrov in potovalna prtljaga družinsko tisoč evrov. Za najcenejše (osnovno zavarovanje) posamično zavarovanje za 10- oziroma 15-dnevni oddih na Hrvaškem bomo odšteli 16,30 evra.

Največ Slovencev se poleti na dopust še vedno odpravi na Hrvaško. 

Poglejmo še k Zavarovalnici Maribor, pri kateri se lahko v primeru večdnevnega oddiha v tujini odločimo za kratkoročno turistično zavarovanje z asistenco v tujini (TZA), ki ponuja izbiro med tremi različnimi paketi storitev A, B ali C in vključuje različen nabor storitev. Poglejmo najcenejši paket A. S paketom si zagotovimo oziroma smo upravičeni do kritja stroškov za zdravniško oskrbo do višine 15 tisoč evrov, kritje stroškov za zobozdravstveno oskrbo do višine 100 evrov, postavitev diagnoze in napotitev oziroma prevoz v bolnišnico, posredovanje nujnih sporočil, prevoz v domovino po zaključenem zdravljenju v tujini ... Za najcenejše (paket A) posamično 10- oziroma 15-dnevno zavarovanje za Hrvaško bomo odšteli 14,98 evra.

Paketov zavarovanj v zavarovalnicah ne moremo med seboj primerjati, saj so si preveč različni, vseeno pa smo v okvirčkih zbrali cene najcenejših paketov pri posamezni zavarovalnici za 10- ali 15-dnevni oddih pri naših južnih sosedih.



Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste