Zanimivosti

16-letnica v videu: 'Svetu delam uslugo!' – Ukrepal ni nihče

N.J.
20. 4. 2014, 14.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Komaj 16-letno dekle je na spletu objavilo videoposnetek, v katerem je izjavila, da dela svetu uslugo. Nekaj minut za tem je njeno življenje ugasnilo za zmeraj.

 16-letna Maddie Yates iz Louisvilla v Kentuckyju je na Twitterju objavila 3-minutni videoposnetek, ki ga je označila kot pomembnega in delila s svojimi 'prijatelji'. Video je v prvih 24 urah doživel 10.000 ogledov, nato pa so ga umaknili. »Vem, da bom s tem prizadela vse, ki me imate radi,« je povedala v videu in pojasnila, da se že dlje časa zdravi zaradi depresije in redno jemlje Prozac. »Ampak to se mi dogaja že toliko časa, obstaja pa tudi možnost, da mi bo nekoč še slabše. Zato sploh ne vidim razloga, zakaj bi bila to slaba ideja. Nočem, da se kdo počuti, kot da je njegova krivda. To je moja odločitev, ne tvoja. Jaz sem tista, ki ni normalna, ne ti. Ne obstaja nič, dobesedno nič, kar bi lahko kdo storil drugače.« Dodala je še, da nima druge možnosti, kot da stori samomor, ker 'ni dober človek'. »Nikoli si ne boste želeli vedeti, kaj si mislim … Vsemu svetu delam uslugo. Ampak rada vas imam in se vsem opravičujem. In res, prav zares vas imam rada.« In še: »Ne morete mi pomagati. Poskušali ste. In žal mi je. Nikogar nočem prizadeti. Zapomnite si, delam vam uslugo. In spomnite se, kako slab človek sem. Govorim grde stvari, čeprav jih ne mislim - kar rečem.«

Že pred časom o samomoru ... a kot nasprotnica

Deklica v videu razloži še nekaj okoliščin, zaradi katerih se je odločila za samomor, njena mama pa je povedala, da je še tik pred samomorom poskrbela za smeh v družini. »Hočem, da vsi vedo, da je bila to najslabša možnost, ki jo je lahko izbrala,« je krut dogodek komentirala njena mama, ki želi vsem, ki imajo samomorilne misli, sporočiti, naj poiščejo pomoč.

Maddie je pred časom na Twitterju zapisala, da se ji zdi dejstvo, da nekateri naredijo samomor, srce parajoča odločitev, Nameravala se je celo udeležiti dobrodelnega pohoda organizacije za prevencijo samomorov v čast prijateljici, ki se je ubila leto pred njo. »Če bi ljudje, ki storijo samomor, vedeli, kako jih imajo ljudje radi, bi se mogoče z veseljem vrnili nazaj. Pa ne morejo,« je konec preteklega leta objavila na Twitterju.

Šola blokirala dostope

Video je bil v roku 24 ur odstranjen z YouTubea, vodstvo šole pa je že pred tem blokiralo dostope do Twitterja in YouTubea, da bi preprečilo študentom, da bi si ga ogledali. Vsaj en od staršev se s tem ne strinja. Kot pravi, ignoriranje tragedije ne bo obrodilo sadov. Njeni sošolci in sošolke so sicer njen Twitter zasuli s sporočili, da jo bodo pogrešali, eden pa je zapisal: »Ne, Maddie, nisi nam storila usluge. Pomenila si mi več kot ves svet.«

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste