Načrtuje kandidaturo

Kanye West naznanil, da bo leta 2024 znova kandidiral za predsednika ZDA

E. J.
22. 11. 2022, 18.03
Posodobljeno: 22. 11. 2022, 18.40
Deli članek:

Zanimivo je, da je novico o kandidaturi povedal takoj po tem, ko je znova lahko spet objavljal na Twitterju, od tam so ga zaradi antisemitskih izjav namreč izgnali. Elon Musk sicer pravi, da je bil njegov račun odblokiran pred prevzemom.

profimedia
Novica o kanidaturi Kayea Westa oz. Ye za predsednika ZDA leta 2024 prihaja po tem, ko je bil Westov račun na Twitterju obnovljen. Prejšnji mesec je bil iz Twitterja izgnan zaradi antisemitskih pripomb.

Kanye West oziroma Ye, kot se umetnik zdaj predstavlja, je dejal, da načrtuje predsedniško kandidaturo leta 2024. V videoposnetku, ki je bil v nedeljo objavljen na Twitterju, izpostavil skrajno desničarskega provokatorja Mila Yiannopoulosa. Milo Yiannopoulos, ki je objavljal tudi kot Milo Andreas Wagner, je britanski desničarski politični komentator. Njegovi govori in zapisi pogosto zasmehujejo islam, feminizem, socialno pravičnost in politično korektnost. 

Kanye West pravi, da bo kandidiral za predsednika leta 2024, Milo Yiannopoulos pa dela na kampanji. Nazadnje je delal kot neplačan pripravnik za desničarsko poslanko Marjorie Taylor Greene.

Videoposnetek, v katerem West pravi, da Yiannopoulos dela na svoji kampanji, je nastal, ko je bil reperjev račun na Twitterju obnovljen, potem ko je imel Ye zaradi njegovih antisemitskih pripomb prejšnji mesec prepovedan dostop do aplikacije. 

profimedia
Kontroverzni raper, producent, pisec in modni oblikovalec je napovedal, da se se podaja v Belo hišo.
West, ki je spremenil svoje uradno ime v Ye, je v začetku oktobra tvitnil »death con 3 On JEWISH PEOPLE«, nato pa je bil prepovedan na Twitterju.  V nedeljo je glasbenik, ki je postal tudi oblikovalec, čeprav mu zaradi antisemitskih objav podjetja odpovedujejo sodelovanja, objavil sporočilo na svojem profilu na Twitterju, da bi preveril, ali je bil njegov račun ponovno odprt, odkar je podjetje prevzel Elon Musk. 

»Preizkušam Preizkušam, ali je moj Twitter odblokiran,« je West napisal svojim skoraj 32 milijonom sledilcev. Musk, ki je podjetje kupil za 44 milijard dolarjev, je prejšnji mesec dejal, da je bil Westov račun obnovljen pred prevzemom in da se z njim predhodno ni posvetoval.

Milijarder je dan prej po anketiranju uporabnikov obnovil Twitter račun nekdanjega predsednika Donalda Trumpa. Trumpa, ki je prav tako napovedal kandidaturo za Belo hišo leta 2024, so po nemirih na Kapitolu 6. januarja 2021 vrgli s Twitterja.

profimedia
Leta 2018 je Kanye West obiskal takratnega predsednika Donalda Trumpa, na koncu sta se tudi prisrčno objela in izrazila medsebojno občudovanje.
West je že kandidiral na prejšnjih predsedniških volitvah leta 2020, pojavil se je na glasovnicah v 12 zveznih državah in skupno zbral okoli 70 tisoč glasov. Že takrat je namignil, da bo leta 2024 poskusil ponovno, še poroča New York Post.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste