Estrada

Danica Lovenjak - Kakšno uživanje na prelepem Hvaru

4. 8. 2022, 08.00
Deli članek:

oi
Slamnik je moje najljubše pokrivalo poleti, z mano na hvarsko raziskovanje pa so odpotovali trije slamniki, ki jih je ročno izdelala prijateljica Ana Cajhen.
Hvar me vedno znova navduši, zato se redno vračam na ta otok, ki velja za enega izmed desetih najlepših na svetu. Pohvali se lahko z neokrnjeno naravo, kristalno čistim morjem in tudi z bogato kulturno dediščino. Letos sem Hvar obiskala v času 3. festivala vina, oljk in dediščine na Jelsi in degustirala številne lokalne proizvode.
Na Hvaru sem prvič preizkusila nov model kopalk Antoninias, na katere prisegam že nekaj let, in v njih izvedla prvi letošnji skok v morje.

OI
Luka v mestu Hvar je bila nekoč pomembno pristanišče Beneške republike, danes pa tam najdemo prestižne jahte.

OI
Kot gurmanka rada preizkušam tradicionalne jedi in tokrat sem prvič poskusila hvarsko gregado v restavraciji Bonaca, ki se ponaša tudi s čudovitim razgledom.

OI
Hvar je poznan po odličnem vinu in tudi ‘svoje vino’ iz tamkajšnje kleti Carić sem poskusila.

OI
Čudovita sivka je značilna za Hvar, s svojim vonjem pa odišavi ves otok in po novem me razvaja tudi doma, saj sem s sabo odnesla sivkin hidrolat, ki ga je izdelal Igor Deanović skupaj z ženo Prekmurko.

OI
Na Hvaru sem prvič preizkusila nov model kopalk Antoninias, na katere prisegam že nekaj let, in v njih naredila prvi letošnji skok v morje.

OI
Na otoku rastejo številne avtohtone vrste trte, v Vinarni Tomić pa so me celo popeljali v rimski čas.