Televizijski voditelj David Urankar pravi, da ima na veliko noč res lepe spomine. »Babica je vedno pekla potice, in to v krušni peči, kar je bil res velik dogodek. Paziti je bilo treba, da se testo ne prehladi, pripraviti maso, zakuriti peč ... in komaj smo čakali, da lahko kakšen kos zmažemo takoj, še toplega,« pove David, ki nam zaupa še eno stvar, ki pri njem v tem času ne sme manjkati. »Poleg velikonočnih jajc je zame to zagotovo hren! Včasih, ko sta imela dedek in babica kmetijo, je bil z domačega vrta, danes pa je s tržnice. Sveže nariban, skupaj z naribanimi jabolki, je prava poživitev velikonočnega zajtrka. Pa družina! Na velikonočnem zajtrku ne smejo manjkati tisti, ki jih imamo najraje!« je zaključil.
David Urankar - Kakšen kos je zmazal, ko je bil še topel
Spomin na babičino krušno peč!