POSEBEN IZZIV

Nika Ambrožič Urbas: Angležem delamo krivico, a prisegam na slovensko

N.S.
26. 4. 2020, 21.08
Posodobljeno: 28. 4. 2020, 13.44
Deli članek:

Modna oblikovalka in sodnica šova Zvezde plešejo Nika Ambrožič Urbas je bila ta teden posebna gostja v najbolj znani kuhinji, v šovu MasterChef Slovenija, kjer je tekmovalcem dala poseben izziv. Pripraviti so ji morali čisto pravi londonski brunch.

Mediaspeed
Priljubljena Nika je vsem tudi razložila, kaj pravzaprav je brunch.

Priljubljena Nika Ambrožič Urbas, ki je znana po svoji drzni in ektravagantni osebnosti ter seveda svojih danes že legendarnih »nikizmih«, je vsem tekmovalcem kuharskega šova opisala, kaj pravzaprav je brunch.

»Izvrsten nadomestek za vse, ki niso navdušeni nad zajtrkom, kar sem jaz. In za vse tiste, ki so že lačni pred kosilom, kar sem tudi jaz.« Tekmovalcem šova MasterChef Slovenija je tudi priznala, kaj ima rada in katera hrana ni njena najljubša, poudarila pa je prav posebno željo: »Prezentacija! Jed mora delovati kot celovita izkušnja, zato jo želim doživeti tudi vizualno. Če miza ne bo videti prezentno, elegantno in lepo, potem jedi ne bom pokusila.« Z zabavno Niko smo poklepetali o njeni strasti do kulinarike in hrane.

Pop TV
V zadnji oddaji MasterChef Slovenija je bila posebna gostja, ki se je pridružila znanim sodnikom.

Kdo vas je navdušil za kuhanje?
Sem iz družine, v kateri nam je vedno veliko pomenilo, da jemo dobro in kakovostno hrano. Moj oče je živilski tehnolog in naju je s sestro naučil, kaj je dobra kakovostna hrana in kako pomembna je v naših življenjih.

Vas je naučil česa posebnega?
Mene je oče naučil, da ko kuhaš, da mora biti kuhinja ves čas urejena. Da je dober kuhar tisti, ki kuhinjo zapusti takšno, kot si vanjo vstopil.

Ali je lažje kuhati v Sloveniji ali Londonu?

hipno-diploma, hipnoza

Njena.si

Inina zgodba: to je recept za njeno popolno preobrazbo


Načeloma je lažje kuhati v Londonu, ker imaš dostop do vseh sestavin. Po drugi strani pa v Londonu nobena sestavina nima tako pristnega okusa, kot ga imata zelenjava in sadje v Sloveniji. Kar se tega tiče, je Slovenija res dragocena in posebna. Če se moram odločiti, potem bolj uživam v hrani iz Slovenije.

Pop TV
Pozorno je nadzirala tekmovalce kuharskega šova med tekmovanjem.

Nam lahko poveste kaj več o Ivy, ki ste jo omenili v šovu?
Ivy je moja najljubša londonska restavracija. Všeč mi je, ker imajo tradicionalno angleško hrano na moderen način. Angležem pogosto delamo krivico, ko rečemo, da nimajo tako dobre hrane. Ivy je tako pravi naslov za razvajanje, je »place to go«, saj jo obiskujejo tudi zvezdniki. 

Kako pa je v vaši kuhinji zadnje tedne? Kuhate vi ali vaš soprog?
Oba kot vedno. Matjaž je bolj aktiven v Sloveniji, jaz sem bila bolj v Londonu. Jaz se po navadi lotim jedi, ki potrebujejo več časa, saj uživam v kuhi in rada počasi sekljam zelenjavo. Ravno ta teden sem kuhala lazanjo, ta vikend se lotim piščanca. 

Kako se prehranjujeta z možem zdaj, ko je karantena in v »normalnih« razmerah?
Razlike skoraj ni, saj najraje jeva doma. Edina razlika je morda, da ne skočiva ven, kadar se nama ne ljubi kuhati. Sva si pa včeraj prvič v vsem tem času naročila pico, drugače jeva zdravo hrano. Če pa nama kaj ostane, jo naslednji dan pojeva s kreativno nadgradnjo. Danes ne jeva, saj se dvakrat na mesec drživa luninega posta. Ne maram diet, lunin post pa je odličen, ker prečisti in deluje kot detoks.

Osebni arhiv
Vedno nasmejana Nika v objemu svojega soproga Matjaža.

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja