Ena žlahtna štorija

FOTO: Slovo ustvarjalcev serije od oboževalcev

Teja Pelko
17. 5. 2017, 06.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Igralci in ustvarjalci Ene žlahtne štorije, ki se s peto sezono poslavlja od malih zaslonov, so za svoje oboževalce pripravili posebno slovo.

Marko Vavpotič / M24.si
Udeleženci Enega žlahtnega doživetja so se v Kanal pripeljali z muzejskim vlakom.

Uspeh serije Ena žlahtna štorija je presegel pričakovanja vseh ustvarjalcev.

Potovanja z muzejskim vlakom, ogleda snemalnih lokacij ter druženja z igralci v osrčju lepe briške pokrajine, ki jih je gostila dve leti in pol, kolikor je trajalo snemanje ene najbolj priljubljenih slovenskih serij, se je udeležilo 300 ljudi, med katerimi je bilo tudi zelo veliko otrok. Obiskovalce je z Jesenic proti Goriškim brdom po prelepi bohinjski progi popeljal muzejski vlak, v Kanalu pa so se presedli v avtobuse, v katerih so jih čakali posebni vodiči – igralci in ustvarjalci Ene žlahtne štorije. Ti so jim po poti po snemalnih lokacijah skozi Gredič in Biljano razkrili marsikatero skrivnost in anekdoto, ki se jim je pripetila na snemanju, v Dobrovi pa so zanje pripravili tudi poseben program.

Marko Vavpotič / M24.si
Janez Starina med podpisovanjem avtogramov.

Nepopisno navdušenje nad gledalci

MEŠANJE REALNOSTI S FIKCIJO
Janez Starina nam je razkril, da je enkrat, ko so okoli 1. novembra snemali na pokopališču, med čakanjem na začetek snemanja do njega pristopila neka gospa in ga vprašala: »Ali lahko na grob vaše žene položim eno ikebano?« »Sem ji rekel, da zdajle ne, ker sem imel nalogo čisto razdejati tisti grob,« nam je v smehu dejal igralec.

Ena od obiskovalk je bila tudi Izolanka Ornela Trebovc, ki je kraje snemanja enkrat že obiskala v okviru organiziranega avtobusnega izleta, a takrat zraven ni bilo igralcev. »Želela sem se soočiti z igralci, jim seči v roke in videti, ali so takšni, kot so v seriji, tudi v realnosti. Lahko rečem, da sem prijetno presenečena, saj vidim, da imajo določeni igralci samo takšno vlogo, v resnici pa so čisto drugačni,« nam je povedala Ornela, ki si je najbolj želela spoznati Bonifacija, oštirja, Zalo in Marijo. Serije sicer ni gledala od samega začetka – začela jo je spremljati na prigovarjanje drugih. Ob ogledu pa jo je tako pritegnila, da zdaj komaj čaka na naslednjo epizodo. »Všeč mi je predvsem zato, ker v njej spremljamo različne življenjske dogodke, ki so polni čudovitih trenutkov, ko se lahko nasmeješ in sprostiš, kar se zelo prileže po dolgem delovnem dnevu, v katerem je veliko stresnih situacij,« nam je dejala Ornela. Da je serije konec, ji je sicer žal, ji bo pa za vedno ostala v lepem spominu.

Marko Vavpotič / M24.si
Druženja z oboževalci se je udeležilo zelo veliko igralcev Ene žlahtne štorije.

Med domačini in ustvarjalci so se spletle prave prijatejske vezi

Štorijo vzeli za svojo
Zanimanje za Eno žlahtno doživetje je bilo ogromno. Zaradi omejenega števila mest se ga je lahko udeležilo samo 300 oseb (zaradi velikega interesa so dodali še en vagon, ki so ga razprodali v zgolj nekaj urah). Organizatorji ocenjujejo, da bi bilo ljudi v primeru odprtega tipa dogodka zagotovo vsaj tisoč.

V zelo lepem spominu pa bo ostala tudi domačinom. »Vsi so bili zelo prijazni. Komaj smo čakali, da so prišli,« nam je povedala Vanda Cukjati z Grediča, pri kateri so se preoblačili igralci. V dobrih dveh letih so se med njimi stkale prave prijateljske vezi, igralci pa so ji dejali, da bodo k njej zdaj prihajali na kavo. Vanda bi si zelo želela, da bi snemanje nadaljevali. Če ne te serije, pa katere druge. »Samo, da bo,« pravi Vanda, ki je zelo vesela tudi, da je zdaj njen kraj končno poznan. »Prej Grediča ni nihče poznal. Razen gostov, ki so prišli na večerjo ali pa prespat. Zdaj pa se v petek, soboto in nedeljo komaj najde prosto parkirno mesto. Neverjetno, koliko je obiska. Največ jih je, ki so prvič,« je razkrila Vanda. Obiskovalci pa so tudi dobre stranke, saj kupijo vse sadje, ki ga pridelajo.

Marko Vavpotič / M24.si
Vanda Cukjati z možem Radovanom.

Igralci takšnega uspeha serije niso pričakovali

Takšnega zanimanja za serijo niso pričakovali niti igralci. »Ko smo začeli, sem snemal že precej nadaljevank in sem pričakoval, da bo tako kot vedno, potem pa je bil kar naenkrat ta bum. To je bilo res čisto presenečenje,« nam je dejal Janez Starina, ki upodablja Berta, Ajda Smrekar, ki igra njegovo najmlajšo hčerko Zalo, pa je dodala, da sploh niso vedeli, v kaj se spuščajo, da pa so veseli, da je tako, kot je. Oba bosta serijo in Brda zelo pogrešala. »Tu je zmeraj luštno. Ravno zdaj, ko smo se vozili sem, smo obujali spomine in dogodivščine, ki so se nam tu pripetile. Predvsem to, kako čudovita in krasna so Brda, kako so lepa, tako da jih bomo pogrešali, a mislim, da se bomo vsak posebej redno vračali. Res se bom z veseljem spominjala te naše skupne zgodbe,« nam je dejala Ajda, Janez pa je dodal: »Tu je vedno lepo, kadarkoli pridemo. Žal mi je, da je te zgodbe konec. Jaz bi še snemal. Meni je všeč.«

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste