Estrada

Kilogrami bodo hitreje kopneli

Lara Jelen
9. 1. 2017, 14.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Lunin koledar hujšanja 2017 je za vas pripravila astrologinja Mihaela Malečkar, ustanoviteljica in vodja Astrološkega inštituta.

Občasen 24-urni post, kar pomeni, da en dan in eno noč ne jemo ničesar ali le sadje, jogurt, zelenjavo, je dokazano koristen in celo zdravilen. Telo se očisti strupov in se za nekaj časa spočije od preobilnega dela, ki ga ima s prebavo hrane. Če to naredimo dvakrat na mesec, v času ščipa in mlaja, se uskladimo z luninim ciklom. S tem dosežemo ritmično čiščenje v skladu z naravo in omejimo nevarnost, da bi se izgubljeni kilogrami povrnili. O koristih posta (kadar se ga pravilno lotimo) ste že veliko brali, seveda pa bo treba tudi kaj storiti. Luna je lahko odlična pomočnica, saj nas vse leto spominja, kdaj je čas za postenje. »Ta starodavna uporaba luninih ciklov za očiščevanje, regeneracijo in hujšanje je bila že velikokrat preizkušena in je vedno koristna,« zagotavlja sogovornica.

Prilagodite post sebi

Stvari v življenju nikoli ni pametno početi na silo, in to velja tudi za post: prilagodite ga sebi, svojemu počutju in potrebam. »Če se vam je težko postiti dvakrat na mesec, tako ob mlaju kot ob ščipu, bo za vas najboljše postenje samo ob mlaju, saj ta pomeni nov začetek in je nadvse dobrodošlo, da v ta čas vsakič znova vstopamo prečiščeni. Če znamo post gledati tudi skozi duhovna očala, ga uporabimo še za umsko in čustveno čiščenje ter za poglobljeno pripravo na novo pot.« Narava zna to odlično izpeljati, le mi včasih pozabljamo, da smo njen del. Če jo bomo upoštevali in hkrati poslušali sebe, lahko od postenja ob luninih menah ogromno pridobimo. Naj post ne bo samo dan, ko pač nič ne jemo oziroma uživamo le zelenjavo ali sadje, to naj bo hkrati dan, ko se kolikor le mogoče posvečamo sebi!

Tisti, ki se bodo postenja lotili prvič, bodo najverjetneje ugotovili, da je ob ščipu napornejše, saj je takrat naš tek največji in je naše čustveno stanje nekoliko bolj neobrzdano. »Toda prav zato je moč nadzorovati sebe v času najintenzivnejšega doživljanja življenja nekaj, kar nas lahko nadvse pomiri.«

Ženske še posebej čutimo luno

Mihaela Malečkar pojasnjuje, da smo ženske močno povezane z luno, najsi se tega zavedamo ali ne. »Čustva nas nosijo malo gor in malo dol in tako plujemo in se spreminjamo, kot se iz dneva v dan ciklično in ritmično spreminja naša luna. Vendar smo naravnane tudi po Veneri in bi rade bile lepe, vitke, urejene, cvetoče in sijoče ne glede na leta.

Zato večina med nami sem ter tja hujša. Sama seveda verjamem, da je pomembneje zdravo jesti, najti svojo pot in biti zadovoljen v svojem telesu, a če se že lotimo hujšanja, bo to nedvomno učinkoviteje ob upoštevanju lune. Ko je ta padajoča, torej ko upada iz ščipa proti mlaju, gredo kilogrami hitreje od nas, malo zato, ker nas takrat zapušča zastala voda, ki se je v nas kopičila v času lunine rasti, malo pa tudi zato, ker smo kot luna, ki se vsak dan manjša. Zato astrologi predlagamo, da se začne hujšanje po ščipu in pred mlajem,« pojasnjuje in nasvete podkrepi s tabelo, ki prikazuje, v katerih dneh v letu 2017 se je najbolj smiselno lotiti hujšanja. »Z njeno pomočjo bodo šli kilogrami hitreje od vas,« konča.

b3221bc92073ac9d1bb3576287f1d052.jpeg

Post začnite 12 ur pred lunino meno!

Prvi stolpec tabele vam bo povedal, ali bo mlaj ali ščip. Dva mlaja v letu 2017 sta tudi sončna mrka in dva ščipa sta lunina mrka. Postenje v času mrkov se priporoča še toliko bolj, saj omogoča velike premike na energijskih ravneh. V času mrkov naj postenje še posebej ni samo telesno, ampak se potrudimo tudi čustveno in umsko odstranjevati nepotrebno in zastarelo. S tem ne izgubljamo le kilogramov, temveč sporočamo življenju, da smo pripravljeni rasti in ne nameravamo za vedno obtičati v istih vzorcih.

Drugi in tretji stolpec razkrivata čas, a pri tem je treba upoštevati, da moramo začeti postenje dvanajst ur pred lunacijo, tako da včasih začetek postenja pride pred napisanim datumom. Če pogledamo na primer mlaj, ki bo 28. januarja: gledano po Greenwichu bo ob 00.08, torej moramo začeti post že dvanajst ur pred tem, torej 27. januarja ob 12.08. Pomembno je, da si na podlagi spodnje tabele sami pripravite urnik postenja in pravočasno preverite, kdaj ga bo treba začeti. Sledite lahko enemu od dveh pristopov: postenje se lahko začne 12 ur pred uro, navedeno v tretjem stolpcu, in traja še 12 ur po tem ali pa začnete postenje pred sončnim vzhodom na dan lunacije in se postite vse do sončnega vzhoda naslednjega dne, kot to počnejo vzhodne kulture.

Zadnji stolpec je namenjen poznavalcem in ljubiteljem astrologije, ki si lahko stopinjo lunacije vrišejo v svojo astrološko karto in ugotovijo, v katero hišo prihaja. Na območju omenjene hiše bodo spremembe. Poglejte, ali ta stopinja vsebuje kakšen rojstni aspekt – tako boste vedeli, kateri del vaše rojstne zgodbe bo oživljen z določeno lunacijo.

Estrada

eva peternelj 1
Dvojno veselje, dvojne skrbi

Udeleženka resničnostnega šova priznava, da ob dveh malčicah ni lahko

natasa tic ralijan in sinova
Negujejo močne vezi

Natašo Tič Ralijan sta sinova že zdavnaj prerasla

natasa bester 1
Silna ljubezen do živali

Hvaležna za vsa bitja, ki ji delajo družbo

Vasilij Žbogar, ambasador Go to Barcolana
Gladek kot morje v bonaci

Vasiliju Žbogarju se ni treba briti

slovenija-ima-talent-2024
Slovenija ima Talent

Žiranti Talentov: »Ne skrivamo, da ni vsak nastop na dušo pisan vsakemu žirantu!«

ana maria mitic
Klavir prva in edina ljubezen

Ana Maria Mitić živi v celibatu

Zanimivosti

METKA KLEVIŠAR, upokojena zdravnica
Soustanoviteljica Karitas in Hospic

Metka Klevšar, upokojena onkologinja: »Postajamo roboti, ki jim manjka temeljna človečnost«

feng dreamstime_xxl_30598269
Primerjava materialov

Vhodna vrata: spoznajte razlike med materiali

Toplotna crpalka - zracni vir
Združitev obnovljivega in klasičnega vir energije

Za starejše hiše so primerne hibridne toplotne črpalke

strogi
V šolo bistra buča

Vrnitev v preteklost: 'Kdaj boš šel v tretji razred? Mogoče, ko bomo drugega belili.'

Beeland-1
Zanimivosti

Slovenci vodilni ponudniki apiturizma v svetu

SDO_10-03-24_1219UTC_131-171_RedScreen_4k
Možnost pojava severnega sija

Zabeležili najmočnejši sončev izbruh trenutnega cikla