Rajski otok

FOTO: Ana v deželi, kjer ne poznajo kruha

am
2. 11. 2016, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Priljubljena dekleta Ana, Matea in Silvia iz skupine Učiteljice so vse poletje nastopale in zabavale množice ljudi po Sloveniji in na Hrvaškem.

Osebni album
Zapeljiva Ana pravi, da je na tem rajskem otoku dovolj možnosti za zabavo in počitek.

Dekleta so medtem odpotovala še na nastop v Grčijo, a kot večini glasbenikov jim poleti ni uspelo najti časa za daljši odmor. Dogovorile so se, da dopust prestavijo na oktober. Ana Vurcer, slovenska tretjina skupine, je oddih izkoristila za potovanje na Tajsko.

Osebni album
"Želela sem se naužiti toplih sončnih žarkov in morja, in tako sem se po nasvetu prijateljice odpravila na prelep tajski otok."

Naša glasbenica je bila nad to deželo navdušena, najbolj pa je bila vesela sonca, ki ga pri nas oktobra ni več prav veliko: »Želela sem se naužiti toplih sončnih žarkov in morja, in tako sem se po nasvetu prijateljice odpravila na prelep tajski otok Koh Samui, kar pomeni rajski otok. In zame je bil res rajski. Dolge peščene plaže z belim peskom, topla voda, prijetnih 30 stopinj, odlična hrana in prijazni ljudje so razlogi, da se bom na otok zagotovo vrnila.«

Hrana polnega okusa

Kot pravi Ana, je na otoku dovolj možnosti za zabavo in počitek, najbolj pa je bila navdušena nad hrano: »Otok ni prav velik, tako da ga z najetim motorjem, ki je tam najpogostejše prevozno sredstvo, z lahkoto obideš. Tam se vozi po levi strani in vsaj kakšen dan ali dva potrebuješ, da se na to malo navadiš. Obiskala sem vse najlepše plaže, obilico znamenitosti, večeri pa so bili seveda rezervirani za potepe po mestu, kjer je na ulicah zmeraj veselo. Povsod diši po hrani, polno je trgovinic in možnosti za nakupovanje ter barantanje so neskončne. Ljudje kar na ulicah pečejo in pripravljajo hrano, ki je zelo okusna in poceni. Vse dni nisem pokusila evropske hrane, jedla sem izključno njihovo domačo, ki je res okusna in zdrava. Treba je le vedeti, da je hrana zelo pikantna. Kruha sploh ne jedo, zamenja ga riž. Najbolj pa me je navdušilo sadje, ki ga je v izobilju.«