Estrada

Tudi tretjič bo fantek!

Andreja Comino/revija Zvezde
3. 1. 2016, 22.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Vesna Pernarčič je noseča!

Marko Vavpotič
Vesna in Andrej sta par že štiri leta.

Vesna Pernarčič, igralka Prešernovega gledališča Kranj in glavna negativka Anica v Eni žlahtni štoriji, bo prihodnje leto odigrala še eno glavno vlogo: pri skoraj 42 letih bo tretjič postala mama. »Res je. Trebuh se mi je že malce zaoblil in veselega pričakovanja ne morem več skrivati,« je povedala Vesna.

Igralka je zasebno in na odru čisto drugačna od Anice, ene od štirih Bertovih hčera, ki jo igra v nanizanki. »Moja življenjska filozofija je povsem drugačna. Nisem koristoljubna, da bi šla za svojo korist čez trupla. Predvsem pa ne bi mogla z moškimi imeti takšnega odnosa, kot ga ima ona s Smiljanom. Ne bi ne hotela ne želela imeti moškega, ki bi se mi tako pustil voditi, niti nimam namena tako imeti kogar koli ob sebi,« pravi Vesna, ki se je z Matjažem Javšnikom dobro ujela. Še bolje pa se z Andrejem Murencem, ki je v Štoriji dobil stransko vlogo. Spoznala sta se kje drugje kot – v gledališču zbližala pa sta se med predstavo Čas za tango. »Skupaj sva štiri leta. Lepo pa sta ga sprejela tudi moja sinova, navihana deset- in dvanajstletnik, ki obiskujeta valdorfsko šolo,« pripoveduje igralka.

Andrej ji priskoči na pomoč, kadar ima zvečer predstave, pomagal ji je tudi pri osamosvajanju fantov. »Vesela sem, da nam je to tako dobro uspelo – sinova hodita sama s kolesom v šolo, starejši Filip tudi sam z avtobusom na treninge ragbija. Tudi mlajši Lovro je zelo samostojen in gre prav tako sam na avtobus na vadbo bejzbola in bobnov. Tako počasi izpolnjujem svoje materinsko poslanstvo, da otroka naučim samostojno delovati v svetu,« razlaga in dodaja, da sta si z Andrejem želela še enega (skupnega) otroka. Kar nekaj časa sta se trudila za to in nekaj tednov po poletnih počitnicah v Vietnamu sta se razveselila pozitivnega rezultata na testu nosečnosti. »Sprva sem imela težave, zdaj pa se je umirilo. Je pa res, da sem malo bolj utrujena, telo mi sporoča, kadar si moram oddahniti,« pravi. Še vedno igra v starih predstavah, v gledališču pa je niso angažirali pri novih. Vesela je, da je imela decembra, ki je za igralce in druge umetnike po navadi najbolj stresen čas v letu, več prostega časa.

V resnici zapečkarica

»Igralski poklic je naporen. Čez leto si ne moremo privoščiti dopusta. Tako odpadejo vsa potovanja in smučanja, na katera se lahko odpravijo drugi. Mi se na oddih lahko odpravimo šele poleti. Zato vsako leto komaj odštevam dneve, ko pobegnemo na morje. Decembra pa se zgodi, da praznično okrašenega mesta zaradi vseh obveznosti skorajda ne vidim. Ko sem lahko doma, pa se mi ne ljubi nikamor,« se smeji in dodaja, da ji je v sprostitev to, da se ukvarja s sinovoma in Andrejem ter si pogleda kakšen film. »Rada sem doma in težko se spravim kamor koli ven. Mora biti kaj posebnega, da me kdo zvleče od doma,« se hahlja svojemu občasnemu zapečkarstvu. Letos je bila prvič po dolgih letih za silvestrovo lahko doma, saj ni imela nobene silvestrske predstave.

Zdravniki so ji datum poroda napovedali za junij. Do takrat pa bo pripravila vse potrebno za prihod novega družinskega člana. Menda bo tudi v tretje fantek, zanimiv pa bo tudi razplet Štorije. Scenaristi bodo njeno nosečnost morali nekako vplesti v nanizanko, sicer pa Anica zaradi negativnega značaja med ljudmi ni priljubljena: »Nimam prav veliko podpornikov pri gledalcih, vendar brez negativke ne bi bilo Štorije. Sem tista, ki stvari zapleta in jih je treba nato odplesti. Ljudje me na cesti ustavljajo in govorijo, kako radi imajo nanizanko, ter me prosijo za avtograme. Gledata me tudi sinova. Starejšemu je včasih malo dolgčas, pa tudi prijatelji in sošolci ju včasih malo zbadajo, da je njuna mami hudobna. Mlajši me je vprašal, zakaj sem takšna, starejšemu pa je že vse jasno.«


Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste