Estrada

Jazzva s telepatskimi sposobnostmi

C.S.M./revija Zvezde
16. 12. 2015, 13.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Vroča vokalna skupina Jazzva

Google
Če na ulici zagledate skupino sedmih ljudi, oblečenih v podobne živahne barve, ste najverjetneje zagledali Jazzvo!

Jazzva je ena najbolj vročih vokalnih skupin pri nas. Predstavili so se v oddaji Slovenija ima talent, in čeprav jim ni uspelo priti do finala, se z dvignjeno glavo odpravljajo novim zmagam naproti.

Pravijo, da je njihovo ime križanec med džezvo in džezom, saj nam vedno radi postrežejo s skodelico dobre glasbe. Zavedajo se, da le vztrajnost in trdo garanje obrodita sladke sadove – talent namreč ni samo nadarjenost, temveč tudi energija, ki jo vložiš v svoje delo.

Jazzva je v svet glasbe vstopila pred slabim desetletjem, vendar v današnji zasedbi nastopajo šele od septembra letos. Sedem nadobudnih pevcev se pri izbiri repertoarja skuša zgledovati po priljubljenih vokalnih skupinah doma in po svetu. Pogosto izbirajo skladbe najrazličnejših žanrov, od popa, rokovske in džezovske glasbe do aranžmajev ljudskih pesmi: »Sodelujemo z odličnimi aranžerji, ki več kot uspešno poskrbijo, da vse naše male nore ideje pristanejo na notnem črtovju,« simpatično pripoveduje skupina, ki vsako jesen v Ljubljani organizira tudi Popjazziado, enega najbolj prepoznavnih festivalov vokalnih skupin v Sloveniji.

S svojimi glasovi nadomeščajo zvoke kitare, bobnov, basa in drugih glasbil, nastope pa pogosto začinijo tudi s koreografijami ter razgibanim odrskim dogajanjem: »Ne skrivamo, da so naše sanje profesionalno ukvarjanje s petjem – tudi razprodanih Stožic se v prihodnosti ne bi branili,« simpatično razmišljajo člani, ki kljub preteklim uspehom raje ostajajo na trdnih tleh (spomladi so v Leipzigu dosegli svoj prvi mednarodni uspeh oz. drugo mesto na tekmovanju a cappella zasedb).

Intervjujev in nastopanja pred kamerami pred prihodom na oder ljubljanske Opere niso bili navajeni: »Ogromnih sprememb v našem zasebnem življenju nismo začutili, se pa zadnje čase dogaja, da nas ljudje na cesti opazujejo – ko pa te neznanec v resnici ustavi, ogovori in pohvali, je občutek zagotovo nov in malo nenavaden, komplimentov pa se prav tako ni težko navaditi.«

Glasba, ki je bila dolgo časa vsem skupen konjiček, je nedavno prerasla v več kot samo nekaj, s čimer si zapolnijo prosti čas: »V Jazzvi smo predstavniki vseh stanov – samski, vezani in poročeni. Izkazalo se je, da sta eni glavnih lastnosti naših partnerjev razumevanje in potrpljenje. Delo v skupini namreč od vsakega zahteva ogromno kompromisov, pri tem pa pogosto trpi tudi čas, ki bi ga morali nameniti svojim bližnjim,« potožijo glasbeniki, ki se intenzivno posvečajo pripravi samostojnega koncerta, 16. decembra v Antonovem domu na Viču.

Po novem letu jih čaka še snemanje zgoščenke, videospota in najverjetneje spontana odprava na kakšen festival večglasnega petja v tujino. Za konec razkrijejo še nenavadno lastnost: »Pevci v Jazzvi imamo telepatske sposobnosti – a žal delujejo le pri izbiri garderobe! Pogosto se nam dogaja, da se nam uspe obleči barvno popolnoma usklajeno, kar je vsekakor postal naš zaščitni znak.«



Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste