Estrada

GIŠ 2015: Boj za 100.000 evrov se je začel!

T.C.
30. 8. 2015, 19.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Včeraj zvečer se je na komercialni PopTV začela nove sezone oddaje Gostilna išče šefa. V novo hišo se je vselilo 16 tekmovalcev in boj za trenutno največjo nagrado v zgodovini resničnostnih šovov se je začel.

ProPlus

Voditelj Boštjan Romih se je predstavil skupaj s tremi komentatorji, videli smo lahko tudi, kje bodo tekmovalci naslednjih nekaj tednov živeli in kje bodo kuhali svoje mojstrovine.

Predstavljamo vam 16 tekmovalcev, ki so že danes začeli tekmovati v novi sezoni GIŠ 2015 in ki se bodojutri srečali s kuharskim mojstrom Binetom Volčičem.

POP TV
Bine Volčič je že pri 11 letih vedel, da bo kuhar.

Kdo so tekmovalci?

Alenka Zagorc prihaja iz Brezovice in je po izobrazbi gostinski tehnik. Ljubezen do kuhanja je začutila že v osnovni šoli. Kmalu je spoznala, da je to več kot le delo in služba. V šovu stavi na odločnost in iznajdljivost. 44-letna Alenka si želi, da bi se tudi v kuhinji ženske končno postavile v ospredje.

Blaž Čuš prihaja iz Šentjurja in je študent informatike in strasten športnik. Ljubezen do kuhanja je začutil pred petimi leti, ko se je odločil spremeniti svoj življenjski slog - posvetil se je namreč zdravi prehrani in fitnesu. 23-letni Blaž stavi na svojo strast do zdrave prehrane.

22-letni Blaž Kostanjšek prihaja iz Celja in je po izobrazbi kuhar. Že pri 13 letih je vedel, da bo postal kuhar in od takrat sledi svojim sanjam. Prepričan je, da mu bodo do zmage pomagali vztrajnost, pridnost in delavnost. Zagotovo pa bo njegova prednost izkušnja iz restavracije z Michellinovo zvezdico.

Samozavestni 22-letni študent prava Gregor Kožar prihaja iz Senovega. Zase pravi, da je borec že od rojstva in številne preizkušnje so ga oblikovale v močno osebo. Kuhinja ga privlači že od nekdaj. Meni, da bi prav on moral postati zmagovalec šova Gostilna išče šefa, saj se neverjetno hitro uči in se uspešno spopade z vsakim izzivom.

35-letni Tomaš Javurek se je rodil na Češkem, v Sloveniji pa živi že sedem let. Prihaja iz Škofje Loke in je po izobrazbi gostinski tehnik. Znanje je srkal tudi od številnih kuharskih šefov, s katerimi je delal. Kuhanje je zanj hobi in služba obenem. Zmaga bi mu pomenila veliko, posebej pa bi mu pomagala na nadaljnji kuharski poti.

Erika Jerkič je simpatična 23-letna Primorka, ki prav tako kot slaščičarske recepte z veliko žlico zajema tudi življenje. Od nekdaj je rada ustvarjala, tudi šolala se je na umetniški gimnaziji, a se je sčasoma usmerila v kuhanje in peko. Je izredno natančna in vztrajna punca, z izostrenim čutom za estetiko.

ProPlus

20-letna Sanela Črešnik prihaja iz Maribora in je gimnazijska maturantka. Je ljubiteljska kuharica, ki meni, da je pripravljanje jedi prava umetnost, v svoje kreacije pa vedno zlije vso svojo dušo. Z očetom rada spremljata kuharske oddaje in skupaj ustvarjata, saj to zanju pomeni sprostitev in veselje. Sanela v šovu stavi na svojo zagnanost, iskrenost in ljubezen do kuhanja.

34-letna Branka Perc prihaja iz Šmarja Sap in je po izobrazbi diplomirana inženirka tekstilne tehnologije. Ljubezen do kuhanja je začutila že pri 7 letih, ko je lahko že sama pristavila vodo za testenine, oprala krompir in rezala sestavine za golaž. Profesionalnih izkušenj s kuhanjem sicer nima, vendar stavi na svojo strast in je pripravljena na nove kuharske izzive.

40-letna Vesna Budja prihaja iz Kidričevega in je po poklicu ekonomsko komercialni tehnik. Za kuhanje jo je navdušila mama, ki je po njenem mnenju odlična kuharica, mentorica pa je kar njena babica. Sodelovala je na veliko kuharskih festivalih. Meni, da jo odlikujeta vztrajnost, odločnost, kot vrlino pa izpostavi zmožnost učinkovitega dela v timu.

Sabina Tomažin prihaja iz Krškega in je po poklicu frizerka, stara je 34 let. Največ ji pomeni družina, še posebej jo navdihujeta njeni dve hčerki. Takoj za družino pa je kuhanje, ki ji ga je že v otroštvu priljubila mama.

27-letni Luigi Petrella prihaja iz Maribora in je po izobrazbi kuhar. Rojen je v Italiji, a ga je ljubezen pripeljala v Slovenijo. V tekmo vstopa z italijansko strastjo in temperamentom. Morebitna zmaga pa bi njemu in njegovi družini veliko pomenila.

Mido Abdou je vedno nasmejani 36-letni Kranjčan, ki prihaja iz Egipta. V Slovenijo ga je pred petimi leti pripeljala ljubezen, s katero si je ustvaril družino. Njegova največja skrb v šovu bo jezik, saj mu slovenščina še dela rahle preglavice, še posebej dvojina.

Boštjan Petek je 28-letni gostinski tehnik, rojen v Lučah in tesno navezan na Logarsko dolino, kjer z družino skrbi za kar tri gostilne. Najraje pripravlja domačo slovensko hrano, v šov Gostilna išče šefa pa ni prišel po zmago, temveč po novo znanje.

Žan Tominšek prihaja iz Šentjanža in že pri svojih 19 letih ve, kaj ga v življenju najbolj osrečuje. To je nasmeh, ki ga pričaraš na obraz, ko nekomu pripraviš dobro jed. Za kuharja se trenutno še vedno pridno izobražuje in ima kljub mladosti že kar nekaj izkušenj v strežbi. Nedvomno bo med tekmovalci širil pozitivno energijo, pri čemer mu bo pomagal tudi njegov pevski talent.

31-letni Robert Dežutelj je mladi očka, ki prihaja iz Ljubljane in je po izobrazbi kuhar. Ima zelo jasen cilj, za katerega bo naredil vse, kar je v njegovi moči. Kreiranje in vijuganje med okusi mu pomeni strast, ljubezen in sprostitev.

Mišo Jović, 26- letni Koprčan, je po izobrazbi kuhar. Od kar se je odločil za ta poklic, neumorno dela v profesionalni kuhinji in z dneva v dan raste in odkriva čare kulinaričnega sveta. Meni, da bi ga prav njegova delavnost, poštenost in pozitivnost lahko pripeljali do zmage v šovu.

In kaj čaka tekmovalce v prihajajočem tednu?

Gostilna išče šefa je na sporedu od ponedeljka do sobote, ko je oddaja na sporedu v živo. Sobote bodo odločilne za tekmovalce, saj bo takrat moral nekdo gostilno tudi zapustiti.

Šef Bine Volčič bo najprej spoznal svojo ekipo, sledilo bo prvo presenečenje za tekmovalce, saj se bodo morali šefu skozi različne teste dokazati, da si zaslužijo mesto v njegovi ekipi. Zdaj, ko so tekmovalci v popolni izolaciji, pa vam lahko povemo še, da jih bo po drugi sobotni oddaji v šovu le še (srečnih?) 13...

ProPlus

Zanimivosti

jajca na pultu
Vsestransko živilo

Nasveti, ki vam pridejo prav pri uporabi in pripravi jajc

janin vrt1 shutterstock
Vrtnina za vsak vrt

Kako do lepega česna

umazana tipkovnica
Leglo umazanije

Bakterij na tipkovnici je več kot na javnem stranišču

Bryan Jonhson
Nesmrtnost: nova resničnost

Nima 27, ampak 47 let: Prvi človek, ki je uspešno pomladil svoje telo

hot dog, pivo, inter miami
Pred Messijevim stadionom

(Video) Je to najdražji hot dog na svetu?

ogledalo
Dober začetek dneva

Zdrave jutranje navade bodo življenje spremenile na bolje