Estrada

William navdušen nad Katino nosečnostjo

M.J.
9. 9. 2014, 12.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Britanski princ William je v ponedeljek izrazil navdušenje, da je njegova soproga Kate v drugo noseča. Je pa hkrati priznal, da so bili zadnji dnevi kar naporni, saj Kate mučijo hude jutranje slabosti. Novega naraščaja se veseli tudi kraljica Elizabeta II., princ Harry pa se je pošalil, da je sijajno, da bo imel še manj možnosti, da postane kralj.

Profimedia

Novico o novi nosečnosti Kate so obelodanili v ponedeljek dopoldne in ob tem sporočili tudi, da je razveselila kraljico. "Kraljica in člani obeh družin so navdušeni nad novico," so zapisali v Kensingtonski palači, kjer William in Kate bivata, ko sta v Londonu.

32-letna Kate je zaradi hude jutranje slabosti, zaradi katere so jo leta 2012, ko je bila noseča s princem Georgeom tudi hospitalizirali, odpovedala ponedeljkove uradne obveznosti. Dogodka v Oxfordu se je zato William udeležil brez nje, ob tem pa izjavil, da "je bilo minulih nekaj dni, kak teden, težavnih, sva pa seveda izjemno navdušena, to je sijajna novica".

Dodal je, da "so to še prvi dnevi, a upam, da se bodo stvari pomirile in se bo počutila nekoliko bolje". "Sedaj se bom vrnil in poskrbel zanjo," je dodal.

Njegov mlajši brat, princ Harry, ki ga bo novi naraščaj v vrsti za krono izrinil s četrtega na peto mesto, pa se je pošalil, da je sijajno, da bo imel manj možnosti za zasedbo prestola. "Komaj čakam, da bo moj brat še malce trpel," je še povedal in dodal, da bi rad videl Williama, kako bi se spopadel z deklico. Prav tako pa je izrazil prepričanje, da bo George navdušen, da bo dobil mlajšega bratca ali sestrico.

Novica o veselem pričakovanju v kraljevi družini se je v ponedeljek bliskovito razširila po vsem svetu. 24-urni novičarski program BBC je celo prekinil izjavo premiera Davida Camerona v parlamentu o vrhu Nata minuli teden, da so lahko v živo prenašali Williamove izjave.

Slednji pa je ob navdušenju nad njegovim prihodnjim naraščajem pozval k razumu. "Pomembno je, da se osredotočimo na velike novice ter na velike mednarodne in domače dogodke sedanjega trenutka," je dejal.

Ta izjava pa ni umirila navdušenja na Otoku, kjer so stavnice že zasule stave o spolu in imenu prihodnjega člana kraljeve družine. Stave se nagibajo v prid dečku, saj je takih v eni izmed stavniških hiš 70 odstotkov, ko gre za ime, pa so na vrhu James, Alexander in Louis. Za deklico pa prednjačijo imena Elizabeth, Diana in Victoria.

Williamu in Kate, ki sta se poročila 29. aprila 2011, se je prvi otrok, princ George, rodil 22. julija lani v bolnišnici St. Mary's v Londonu. Je tretji v vrsti za britansko krono, za dedkom, princem Charlesom, in očetom, princem Williamom. Njegov brat ali sestra bo četrti v vrsti, za njim pa bo Williamov brat, princ Harry.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov