Estrada

Savina Atai čuti posledice veganstva

Eva Jandl / Lady
1. 11. 2012, 18.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Savina Atai gradi svojo kariero na spoznanjih, do katerih se je dokopala po precej težki poti.

##IMAGE-16314##Po letih potepanja po svetu z mamo in preizkušanju najrazličnejših vrst prehrane se je ustalila v Ljubljani in začela kariero kot mojstrica joge obraza in nutricistka, zaradi česar je tudi postala ena izmed treh komentatorjev v šovu Gostilna išče šefa.
Ker je Savina nutricistka, specializirana za hormonsko dieto in superživila, je postala komentatorka v šovu Gostilna išče šefa. Marsikdo se je spraševal, kako lahko ocenjuje klasično kuhinjo, v kateri je veliko mesa in masla, ko pa je veganka. »Recepti v šovu so vrhunski, jedi pa iz najboljših sestavin. Če zjutraj poješ velik zelen smoothie s superživili in za kosilo ogromno skledo solate, greš zlahka vsak dan tja na večerjo. Sama bom iz menija izbirala predvsem jedi brez glutena, ampak šele po tem, ko bom čisto vse preizkusila. Niti v sanjah pa nisem veganka – nasprotno. Ker sem kot otrok morala biti, še zdaj čutim posledice. To je čudovita ideologija, vendar v praksi ni zdrava. Če v naši dieti ni maščob živalskega izvora (v obliki surovega masla, mastnih rib in podobnega), se nam spolni hormoni ne tvorijo optimalno, telo pa se stara,« pojasnjuje Savina.

Kaj zanimivega je še povedala Savina, pa si lahko preberete v tiskani Lady!