S fotografom Andrejem sva se odpravila v Kranj, kjer sta si v garaži obnovljene hiše svoj studio postavila Bine in Katarina Volčič. Kreativni dvojec nam je podrobneje predstavil svoj novi projekt, ki bo konec februarja ugledal luč sveta. Še prej bosta morala veliko ur posvetiti snemanju najrazličnejših receptov, ob posebnih priložnostih pa bodo kuharski tečaji potekali kar v živo, tako kot je poizkusni za božič.
»Postavi se nad mano, naj se vidi, da si ti glavna,« je prav nič šovinistično ukazal Bine in nas spravil v smeh.
Odzivi so bili proti pričakovanju veliki, kar je našima gostiteljema vlilo še več poguma in volje, neposredno pa sta se prepričala, da sta na pravi poti. »Katarina je moja nova šefinja,« se nam je pohvalil simpatični Bine, ki pred kamerami »pleše« po navodilih svoje drage. Prav ona je do potankosti izdelala scenarij za kuharski portal, skrbi za odnose z javnostjo, spremlja odzive in išče nove prijeme, s katerimi bi še obogatila prvi takšen projekt pri nas.
Med opazovanjem uigranega tima smo se lahko prepričali, da ničesar ne prepuščata naključju; celo snemalca sta izbrala iz že preverjene ekipe resničnostnega šova Gostilna išče šefa.
Posladkajmo se z Binetom
Po uvodni predstavitvi smo se zapodili v delo, saj je mojster za štedilnikom posebej za naše bralke in bralce pripravil sladico. »Čeprav so za nami prazniki bogato obloženih miz, je vedno čas za fantastično sladico, ki je otročje lahka za pripravo, hkrati pa vas nauči treh preprostih in uporabnih slaščičarskih tehnik – crème brûlée, crumble in meringe. Sladico sem pripravil tudi v sklopu božičnega kuharskega tečaja, ki je potekal v živo na najinem spletnem portalu.
Z mano se je učilo kuhati okoli 250 'tečajnikov' iz vse Slovenije, ki so z navdušenjem sprejeli novo obliko predajanja kuharskega znanja. Vidim, da je to prava pot, saj je strokovno znanje tako res dostopno vsem. Prejel sem številne fotografije njihovih prazničnih jedi po mojih receptih in prepričan sem, da bodo naši 'šefi' in 'šefinje tudi v prihodnje pripravili krasne pojedine,« je poudaril priljubljeni kuharski mojster.
Prvič brez jelke
Za konec sta nam še zaupala, kako so preživeli slavnostni december, ki je bil pri Volčičevih še posebej naporen. »Letošnji december zaradi postavljanja novega izobraževalnega kulinaričnega portala poteka v norem delovnem tempu, zato z ženo v redkih prostih trenutkih energijo posvetiva otrokoma. Božič in silvestrovo smo preživeli pri družinskih prijateljih in si malo oddahnili od stresa, zato sem v tamkajšnji kuhinji igral le vlogo gosta.
Ker smo bili v teh dneh skorajda ves dan zdoma, je bilo podobno tudi za praznike in tako letos po dolgem času pri nas nismo postavljali smrečice. Okrasili smo obe otroški sobici in pridno pomagali krasiti jelko pri prijateljih ter pod njo postavili darila za vse,« je še dejal in nam namignil, naj ga od konca februarja kaj obiščemo na kuharskem portalu, kjer ne bo iskal šefa, ampak ljubiteljem najrazličnejših receptov razkrival svoje kulinarične skrivnosti.