Vklop

Slovenija ima talent: Mladoletni finalisti osvojili gledalce

Mojca Vakselj
18. 11. 2014, 14.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Slovenija ima talent /Prihodnost naše dežele je nedvomno v mladih, vsaj če sodimo po prvih štirih finalistih, ki so si priborili priložnost, da se borijo v finalni oddaji Slovenija ima talent. Komaj 10-letna Leni in najstniki Anej Piletič, Adrijana Kamnik, Laura Višnar in Maša Štucin so Slovenijo prepričali s svojo mladostniško strastjo in odločnostjo, da sledijo svojim sanjam.

Pop TV (Aljoša Kravanja)

Anej Piletič
15-letni pevec je nase opozoril že s prvim nastopom, na katerem ga je Branko Čakarmiš takoj označil kot potencialnega zmagovalca. A vseeno se najstnik zaradi tega ni prevzel. »Nisem pričakoval, da se bom uvrstil v finale, in še zdaj težko dojemam vse skupaj,« nam je zaupal Anej, ki zaradi prepoznavnosti v šoli nima nobenih privilegijev, zato pa mu je nastop na televiziji prinesel obilico oboževalk. »Imam punco, ki je na srečo ne moti, da mi pišejo vsa ta dekleta. Priznam, da me včasih vsa ta pozornost moti,« je priznal mladi glasbenik samouk, ki sta ga za glasbo navdušila starejša brata, danes pa si življenja brez petja noče predstavljati. Anej je sicer že pred nastopom v oddaji osvajal dekliška srca z objavljanjem avtorskih pesmi na Youtubu.

Adrijana Kamnik
Tako kot Anej je tudi Adrijana učenka Gimnazije Ravne na Koroškem in tudi njo je uvrstitev v finale presenetila. »Nisem pričakovala niti, da se bom uvrstila v polfinale, tako da me je dejstvo, da bom nastopala na finalnem odru, povsem šokiralo,« je razložila 15-letnica. V šoli jo dražijo, da je 'zvezdica', učitelji pa se ji prilagajajo glede pisanja testov, razen tega pa se ji življenje še ni bistveno spremenilo. »Na šolskih hodnikih me vsak pozdravi in nekateri se želijo tudi slikati z mano. Tudi ženitnih ponudb imam kar nekaj in se prav zabavam ob branju sporočil,« nam je zaupala temperamentna Korošica, ki pravi, da fanta ne potrebuje. Zaradi prepoznavnosti ima zdaj še več nastopov, o finalu pa še ne razmišlja. Tako kot Anej je tudi Adrijana samoukinja, prvi pevski uspeh pa je doživela, ko je pri osmih letih nastopala na tekmovanju Mladi koroški talenti, zapela pesem Lisička je prav zvita zver in zmagala!

Pop TV (Aljoša Kravanja)

Alenka Vozlič - Leni
Čeprav ima komaj 10 let, je Alenka ali Leni, kot jo kličejo njeni najbližji, na odru samozavestna in odločena, da življenje zapiše nastopanju. »Kar naprej pojem, ne morem nehati in res si želim postati pevka,« pravi deklica, ki je starše z željo po prijavi v šov najprej šokirala, a ko so ugotovili, da je želja njihove hčerke iskrena, so jo v tem podprli in so danes izjemno ponosni nanjo. »Zelo sem vesela, da sem se uvrstila v finalno oddajo, in mislim, da sem si glede na ves trud, ki sem ga vložila v nastop, to zaslužila,« je samozavestna Leni, ki je s svojim nastopom osvojila srca številnih, prav tako pa razburila nekatere, ki menijo, da je premlada, da se poda v svet zabave. Negativnim komentarjem se Leni s starši poskuša izogniti, vsa njena energija pa je trenutno usmerjena v finalni nastop, s katerim računa … na zmago, seveda!


Maša in Laura
Simpatični 14-letnici Maša Štucin in Laura Višnar iz Tržiča sta se spoznali na treningu hip hopa, zadnjih sedem let pa s plesom v paru osvajata številne naslove na plesnih tekmovanjih doma in po svetu. Njuno točko so žiranti opisali kot najboljši plesni nastop sezone in se strinjali, da sta si zaslužili preboj v finale. »To, da bova nastopili na finalnem odru, je res nekaj izjemnega, fenomenalnega in sploh ne moreva opisati veselja,« sta nam zaupali najstnici, ki živita za ples in želita še naprej ostati osredotočeni predvsem na dovršene plesne gibe. »Najbolj nama je pomembno, da sva dobro odplesali, in tudi če se ne bi uvrstili v finale, bi bili zadovoljni,« pravita Maša in Laura, ki v domačem kraju uživata ogromno podporo.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste