Na Hrvaškem

V tragični nesreči umrla 37-letna policistka Marija, vendar njeno srce ni nehalo biti

D.K.
6. 8. 2024, 19.36
Posodobljeno: 6. 8. 2024, 20.55
Deli članek:

Potem ko je v tragični nesreči umrla 37-letna policistka Mara, ki so jo klicali Marija, njeno srce, kot pravijo sorodniki in prijatelji, še vedno bije. Družina se je odločila, da bodo po srcu darovali tudi njene ostale organe.

FB Moto klub Vinkovci
Poslovila se je 37-letna Mara.

"Marino srce ni nehalo biti!", je ganljiv stavek, ki ga je na družbenih omrežjih objavil Moto klub Vinkovci. Njihova častna članica Mara Koroljević, 37-letna policistka, ki je v petek umrla v prometni nesreči na avtocesti Zagreb-Lipovac, je namreč po nesreči darovala njeno srce ter s tem nekomu drugemu rešila življenje.

Kot poroča 24sata, so od zdravnika v bolnišnici, kjer so opravili presaditev, izvedeli, da se oseba, ki je prejela srce te mlade in humane policistke, počuti dobro in hitro okreva, saj je prejela darilo novega življenja. 

"Bila je srčna, vse je delala z ljubeznijo in zato sva z mamo presrečna, da je njeno veliko dobro srce zdaj nekomu rešilo življenje. Enako pravijo njeni prijatelji iz Moto kluba Vinkovci, katerega častna članica je bila zaradi svojega humanitarnega dela," je za 24sata povedal Marin brat Mato Koroljević iz Otoka, mesteca blizu Vinkovcev, kjer je preminula policistka živela. 

Kraj je ovit v žalost

Maro so imeli v kraju radi vsi. Vedno je bila nasmejana, vedno vesela, pravi njen brat. "Tudi ko je preživljala težke trenutke v življenju, ko ji ni bilo lahko, je bila ona tista, ki je tolažila in osrečevala druge. In ko nam je lani neurje odneslo streho na hiši, so se njeni sodelavci takoj organizirali in prišli pomagat pokriti hišo. Vsi mladi policisti so nam prišli pomagat, starejši pa so ostali v službi. No, taka je bila Marija, kot smo jo klicali," v veliki žalosti pove Mato.

Mara, ki jo bodo družina in številni prijatelji v sredo pospremili k počitku na mestnem pokopališču v Otoku, je bila čudovita oseba. "Vedno nasmejan, vedno pripravljen pomagati. V našem klubu je bila vrsto let, vedno se je bomo spominjali," je žalosten Andrija Stojanović iz Moto kluba Vinkovci.

Z motorjem trčila v peško, obe sta umrli 

Nesreča, v kateri je tragično umrla, se je zgodila v petek malo pred 16.00 v smeri proti Bajakovu, ko je po podatkih policije 57-letna peška, državljanka Hrvaške, na osrednjem prometnem pasu vozišča pred kolono tovornih vozil začela prečkati cesto, čeprav je gibanje pešcev na avtocestnem vozišču prepovedano. Nato je vanjo trčila policistka s službenim motorjem, imela je prižgane žaromete in čelado, so opisali policisti. Poškodovano policistko so najprej prepeljali v Splošno županijsko bolnišnico Vinkovci, nato pa v KBC Osijek. Žal je zdravniki niso uspeli rešiti, prav tako ne peške, ki je na kraju umrla.

"Ona ni kriva za nesrečo, imela je prižgane luči, peška ji je nenadoma stopila pred motor, centimeter stran, sploh je ni videla," pove skrušen brat Mato ter doda, da je njegova sestra oboževala svoje delo in ga dobro opravljala. "Bili smo zelo povezani, med nami ni bilo skrivnosti. Zadnje sporočilo mi je poslala, tri minute pred smrtjo, vedela je, da me lahko samo s svojimi sporočili prepriča, da neham voziti in si odpočijem," še pravi Mato.

"Prepričan sem, da bi bila moja dobra Mara že zdaj presrečna, če bi vedela, da je s svojim velikim srcem nekomu rešila življenje. Upam, da bodo tudi njeni drugi organi podarjeni, če bo le mogoče. V družini smo se s tem strinjali, saj bi radi,  da bi Mara pomagala tistim, ki pomoč potrebujejo," pravi brat Mato. In fantje iz moto kluba, doda na koncu, bi tistega, ki je prejel Marino srce, radi sprejeli v klub kot častnega člana. 

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste