Poroka, pogreb, ...

Danes objavljeno število novih okužb na Hrvaškem večje kot v ponedeljek in torek skupaj

A.S./STA
29. 7. 2020, 15.33
Posodobljeno: 29. 7. 2020, 16.15
Deli članek:

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah zabeležili 71 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, ena oseba s covidom-19 pa je umrla, je povedal hrvaški minister za zdravstvo Vili Beroš na današnji novinarski konferenci nacionalnega štaba civilne zaščite v Zagrebu. Med okuženimi so tudi štirje zaposleni na hrvaškem zunanjem ministrstvu.

Profimedia
Danes objavljeno število novih okužb na Hrvaškem je večje kot v ponedeljek in torek skupaj, ko so potrdili 65 novih primerov okužb.

Danes objavljeno število novih okužb na Hrvaškem je večje kot v ponedeljek in torek skupaj, ko so potrdili 65 novih primerov okužb ter pet smrtnih žrtev s covidom-19.

Beroš je dejal, da je na Hrvaškem danes 753 aktivnih primerov okužb. V bolnišnicah se zdravi 132 bolnikov s covidom-19, med katerimi je osem priključenih na ventilatorje. V zadnjem dnevu je za koronavirusno boleznijo 19 umrl 79-letni moški, s čimer se je skupno število žrtev covida-19 povzpelo na 141.

Od 25. februarja, ko so zabeležili prvi primer, so na Hrvaškem potrdili skupno 4993 okužb z novim koronavirusom, od tega je 4099 ljudi že okrevalo. Testiranih je bilo več kot 115.700 oseb, med njimi 1632 v zadnjih 24 urah.

Na enem oddelku zunanjega ministrstva okuženi štirje zaposleni 

Novinarje je zanimalo, ali se je okužba pojavila tudi na sedežu hrvaške diplomacije v Zagrebu. Vodja hrvaškega zavoda za javno zdravstvo (Hzjz) Krunoslav Capak je potrdil, da so na enem oddelku zunanjega ministrstva okuženi štirje zaposleni ter da je nekaj njihovih kolegov v samoizolaciji. Kot so pojasnili na hrvaškem zunanjem ministrstvu, gre za 38 njihovih uslužbencev.

Med njimi ni bližjih sodelavcev zunanjega ministra Gordana Grlića Radmana, ki je bil v torek na obisku v Sloveniji. Poleg tega so na ministrstvu pojasnili, da so se tako minister kot člani njegove delegacije testirali na novi koronavirus, preden so se odpravili v Ljubljano. Testi so bili negativni, so poudarili.

V hrvaškem saboru je bilo neuradno slišati, da so med okuženimi na hrvaškem zunanjem ministrstvu diplomati, ki so sodelovali pri izvedbi hrvaških parlamentarnih volitev na voliščih v Bosni in Hercegovini 5. julija. Prve okužbe z novim koronavirusom so na sedežu hrvaške diplomacije zabeležili v soboto.

Novi žarišči po poroki in pogrebu

Capak je izpostavil, da sta se novi žarišči okužbe z novim koronavirusom pojavili v zaledju Splita, po poroki in pogrebu v kraju Hrvace ter v Imotskem. Štab civilne zaščite splitsko-dalmatinske županije je danes potrdil, da so v zadnjem dnevu zabeležili 26 novih okužb, kar je bilo največ med vsemi županijami.

V istrski županiji je bilo v zadnjih 24 urah sedem novih primerov, v primorsko-goranski pa eden. V vseh ostalih hrvaških županijah so potrdili skupno 39 primerov, pri čemer v osmih županijah ni bilo novih okužb.

Skupni podatki za celotno državo se sicer ne ujemajo vedno s podatki posameznih županijskih štabov zaradi različnega časa objave podatkov nekaterih štabov.

Estrada

kataya
Ponosna na svojega moškega

Kataya razočarano ugotavlja, da še vedno živimo v moškem svetu

alenka-pinterič
Med iskrenimi ljudmi

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne bi imela šans

čuki, jože-potrebuješ
Intervju: Jože Potrebuješ

"Pijanščine že od nekdaj ne razumem in s tem, da grem komu na živce, nimam težav"

VR AKTUAL - LMSP ODDAJA 3 - FOTO Jaka Zorman (36 of 58)
Last minute sanjska poroka na Aktualu

Lupljenje krompirja, zavezovanje vezalk in trije plesni izzivi

nina puslar
Izvajalka s skoraj 300 tisoč sledilci

Nini Pušlar ne manjka oboževalcev, kjer koli že nastopa

irena vrckovnik
Kolegice ne gleda kot tekmice

Irena Vrčkovnik zatrjuje da je nemogoče, mogoče

Zanimivosti

460956610_940626324765117_1428177546756988567_n
Državno tekmovanje

Najtežja buča je imela 615 kilogramov, izmerili tudi najdaljšo doslej

botoks1 shutter
Instagramov obraz

Najstnice polnila naročijo na spletu in si jih vbrizgavajo kar same

bombažna krpa
Kakšno uporabiti

Krpe za čiščenje doma zahtevajo pravilno vzdrževanje

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno