Svet

Poslovili so se od osemletne Natalije

uk
5. 3. 2016, 13.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V četrtek so v Srbiji pokopali osemletno Natalijo Majstorović, poleg nje pa so pokopali tudi njeno morilko. Deklico je namreč umorila mati.

Facebook
Ivana in hčerka Natalija

V Sokobanji (predel Beograda) še vedno žalujejo za osemletno Natalijo, ki jo je umorila njena mati Ivana Majstorović (36). Ivana je nato sodila še sebi. Po informacijah policije je Ivana hčerko zadušila z električnim kablom in nato njeno truplo shranila v omaro na podstrešju. Tam je nato naredila samomor.

POSLOVILNO PISMO
Ivana je za seboj pustila poslovilno pismo. V njem je za vse skupaj okrivila svojega moža Dejana Majstorovića, ki sicer dela v Franciji. "Ne morem več živeti v tem strahu, ki ga čutim do tebe. Ne morem več trpeti tvojih zlorab. S seboj bom vzela tudi Natalijo, ker bi jo ti zakockal," je svojemu možu pred umorom povedala Natalija. V pismu pa je zapisala, da Dejan že več mesecev ni prišel domov in da ji je nedavno dejal, da se bo otroku odrekel. "Jemal mi je denar iz denarnice in hotel je prodati moj avtomobil. Ponoči je hodil ven in se ni javljal na telefon. Varal me je. Zaradi vsega tega nočem, da bi mojega otroka vzgajale mačehe." Nekaj stavkov je Ivana namenila tudi svojim staršem: "Ivana in jaz greva na boljše. Preklinjala sem vsak dan, ki sem ga živela. Odšla bom k Nidži (njen pokojni brat, op. p.), tam bova na varnem. Želela sem doživeti srečno starost, zdaj pa mi oprostite zaradi tega. Majstorovići so me uničili."

Facebook
Osemletno Natalijo je umorila lastna mati, ki je očitno izgubila stik z realnostjo.

KLIC IZ ŠOLE
Prva, ki je ugotovila, da je nekaj narobe, je bila Ivanina mati Gordana. Njo so namreč poklicali iz šole in jo vprašali, zakaj njena vnukinja ni prišla k pouku in zakaj se hčerka (Ivana) ne javi na telefon. Gordana je takoj odšla do svojega moža in poklicala sta policijo. Policisti so nato odkrili Ivanino truplo in nato še truplo deklice. Obdukcija je pozneje pokazala, da se je deklica več minut borila za življenje, a je bila mati premočna.

TEŽAVE
Ivana in Dejan naj bi imela precejšnje težave. Dejan je večino časa živel v Franciji. Po mnenju sosedov finančnih težav naj ne bi imela, saj je bila Ivana lastnica 15-stanovanjske zgradbe, iz katere je dobivala najemnine. Njeni starši pa so lastniki podjetja za tehnične preglede in prav tako dobro situirani. Policija je tudi sporočila, da nima podatkov, da bi se Ivana zdravila zaradi kakšne mentalne bolezni. "Zmeraj je bila nasmejana in bila je takšna oseba, da je želela vsem pomagati," je dejal sosed, ki ni želel biti imenovan: "Ne razumem, kaj jo je lahko pripravilo do tako grozljivega dejanja." Nekateri srbski mediji ugibajo, ali bi lahko k tej tragediji botrovala tudi smrt njenega brata, ki je pred šestimi leti umrl v prometni nesreči.

KLIC NA POMOČ?
Pred približno mesecem dni je Ivana poklicala svojega moža in mu povedala, da bo ubila hčerko in sebe, a ji ni verjel. "Nisem mogel verjeti, da bi res storila kaj tako strašnega," je pozneje povedal. "Poklicala me je v ponedeljek in mi rekla, da najin otrok živi v bedi. To ni imelo nobenega smisla, saj smo dobro situirani. Nenehno me je obtoževala, da sem hazarder in ženskar. Poročena sva od leta 2007 in priznam, da sva imela težave, ampak nič takšnega, da bi moralo priti do takšne tragedije." Sosed je povedal, da naj bi bil Dejan izjemno pozoren do svoje hčerke, ko je bil doma, in se je nenehno igral z njo. Strokovnjaki opozarjajo, da morajo ljudje tovrstne grožnje zmeraj jemati resno in poskušati poiskati profesionalno pomoč. Očitno je Ivana izgubila stik z realnostjo zaradi ljubosumja, najverjetneje tudi osamljenosti, in vse skupaj je pripeljalo do takšne katastrofe.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste