Reševalna akcija

Video: V Tržaškem zalivu v reševalni akciji iz potapljajoče ladje rešili 80 ljudi

M.G.
13. 6. 2024, 10.18
Posodobljeno: 13. 6. 2024, 10.28
Deli članek:

V dramatični reševalni operaciji ob obali Gradeža so reševalci z potniške ladje Audace, v katero je začela vdirati voda, rešili okoli 80 oseb. Nekatere so preventivno oskrbeli v bližnjih zdravstvenih ustanovah.

Corpo delle Capitanerie di Porto - Guardia Costiera (Facebook)
Pomoč rešenim potnikom plovila Audace pri izkrcanju na kopno.

Z ladje Audace, ki je plula nekaj kilometrov od obale Gradeža, so v sredo v dopoldanskih urah sporočili, da imajo težave: v plovilo jim vdira voda in grozi, da se bo ladja potopila. Oblasti so se hitro odzvale na klic v sili in odhitele ladji v pomoč. Do 25-metrske ladje, ki je bila že nevarno blizu potopive, so kmalu prispeli pripadniki obalne straže, policije in gasilcev, ki so s patruljno ladjo rešili vse člane posadke in potnike, med katerimi je bilo tudi več tujih turistov.

Zaradi hitrega ukrepanja so bili vsi potniki varno premeščeni na rešilne čolne, nato pa so jih pripeljali do pristanišča z motornim čolnom gasilske brigade. Vsi so prejeli zdravstveno oskrbo, šest ljudi pa so preventivno prepeljali na urgenci v Tržiču in Palmanovi, vključno z dvema članoma posadke, ki sta utrpela odrgnine in opekline med spuščanjem reševalnih čolnov. Vzrok za nesrečo ladje, ki povezuje kraja v Tržaškem zalivu, zaenkrat ostaja neznan, pristojni organi so že začeli preiskavo. Kot je v sredo poročala Ansa, je plovilo le delno potonilo. Napol potopljeno motorno ladjo pa so privlekli v pristanišče Porto Nogaro.

Zanimivosti

krava bipa
Zgolj pasla zijala

Po trgovskem centru na Krku se je sprehajala krava

aleksander veliki_1
Visoka pričakovanja

Kako je Aleksander postal Veliki

trump-sneakers
Tržna priložnost

Podjetje v Trumpovi lasti prodaja superge na katerih je podoba okrvavljenega obraza Donalda Trumpa po streljanju na shodu

prototip, vesoljska-obleka, nasa
Inovacija

Iz urina v okusno vodo v petih minutah

ulla, ulla-serumi, serumi, zdravje, poletje
Zanimivosti

10 poletnih nasvetov za zdravo in sijočo kožo

huawei, huawei-pura-70-ultra, pura-70
Športni fotograf Luka Vovk o Huawei Pura 70 Ultra

Osupljiva moč Huawei Pura 70 Ultra skozi oči fotografa Luka Vovka