Dnevna negotovost

Slovenski dijaki za več prostih sedežev na medkrajevnih avtobusih

J.V./STA
22. 5. 2024, 08.55
Posodobljeno: 22. 5. 2024, 08.57
Deli članek:

Dijaška organizacija Slovenije (DOS) je ministrstvo za okolje, podnebje in energijo pozvala k povečanju kapacitet v medkrajevnem avtobusnem prevozu. Sedežev na avtobusih je premalo predvsem ob petkih in nedeljah, kar otežuje prevoz do šol in nazaj, so zapisali v torkovem odprtem pismu ministrstvu.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Ena najbolj perečih težav, ki jo mladi in njihovi starši pogosto izpostavljajo, je prav pomanjkanje prostih sedežev na medkrajevnih avtobusih, so zapisali v DOS. Težava je posebej izrazita ob petkih popoldne na relacijah iz večjih mest in ob nedeljah popoldne v obratni smeri. Dodajanje avtobusov po njihovih ocenah pomaga, vendar ne dovolj. "Dijaki in študentje se dnevno srečujejo z negotovostjo, ali bodo lahko pravočasno prišli na svoje destinacije, kar negativno vpliva na njihovo izobraževanje in vsakodnevno življenje," so zapisali.

Predlagajo dodatno povečanje števila avtobusov v času največjih obremenitev. Čeprav to težave ne bi rešilo v celoti, bi dodatni avtobusi v času največjih obremenitev vendarle prispevali k zmanjšanju gneče, so prepričani. "Verjamemo, da lahko z vašo pomočjo dosežemo bistveno izboljšanje pogojev za medkrajevni prevoz dijakov in študentov. Vaša podpora bi pokazala, da Slovenija skrbi za izobraževanje in dobrobit svojih mladih," so dodali.

Zanimivosti

krava bipa
Zgolj pasla zijala

Po trgovskem centru na Krku se je sprehajala krava

aleksander veliki_1
Visoka pričakovanja

Kako je Aleksander postal Veliki

trump-sneakers
Tržna priložnost

Podjetje v Trumpovi lasti prodaja superge na katerih je podoba okrvavljenega obraza Donalda Trumpa po streljanju na shodu

prototip, vesoljska-obleka, nasa
Inovacija

Iz urina v okusno vodo v petih minutah

ulla, ulla-serumi, serumi, zdravje, poletje
Zanimivosti

10 poletnih nasvetov za zdravo in sijočo kožo

huawei, huawei-pura-70-ultra, pura-70
Športni fotograf Luka Vovk o Huawei Pura 70 Ultra

Osupljiva moč Huawei Pura 70 Ultra skozi oči fotografa Luka Vovka