Razpis

Za Mozirsko kočo iščejo novega najemnika

D.K.
29. 9. 2023, 13.08
Posodobljeno: 28. 12. 2023, 19.14
Deli članek:

Planinsko društvo Mozirje je objavilo razpis za najem Mozirske koče na Golteh. Pogodba bo z izbranim najemnikom sklenjena do marca 2025 z možnostjo podaljšanja.

PD Mozirje
Mozirska koča

Na južnem pobočju Boskovca, na nadmorski višini 1356 m, so na pogorišču prejšnje koče postavili nov, moderen in varčen planinski dom, ki se z zunanjostjo lepo vključuje v naravno okolico.

V gostinski sobi z lesenim dekorjem in krušno pečjo je na voljo 50 sedišč, na pokriti terasi pa dodatnih 30. V nadstropju je šest sob, dve dvoposteljni z ločenimi, ostale pa s skupinskimi kopalnicami. V mansardi sta dve večji sobi s t.i. skupnimi ležišči. Skupaj je na voljo 44 ležišč. Na voljo je tudi namenski bivalni prostor za oskrbnika s spalnico, kopalnico in dnevno sobo. 

Objekt je grajen z namenom olajšanja dostopnosti gibalno oviranim osebam, zato ima ločene sanitarije, kopalnice in namensko dvižno ploščad.

Zaradi energetsko učinkovite gradnje je poraba energije za ogrevanje minimalna (uplinjevalni kotel na polena).

Tehnologija kuhinje je izvedena po standardih HACCP in opremljena zidanim štedilnikom, konvektomatom, plinskim in električnim štedilnikom. Dom je opremljen z novimi gospodinjskimi aparati Bosch (sesalnik, kombiniran hladilnik, pralni stroj, kondenzacijski sušilni stroj, zamrzovalnik, multipraktik, palični sekljalnik, mešalnik). V kletni etaži je na voljo shramba, pralnica in ločena soba namenjena hrambi športne opreme nastanjenih gostov. V pripravi je ločen prostor z multimedijsko opremo za namen predavanj in izobraževanj. 

Razpisni pogoji za oskrbnika koče

Za najem Mozirske koče se lahko prijavijo pravne in fizične osebe, ki izpolnjujejo in sprejemajo pogoje na osnovi Zakona o gostinstvu in ostale zakonodaje s področja gostinstva in turizma, Pravilnika o planinskih kočah, bivakih in planinskih učnih središčih ter imajo stalno prebivališče v Republiki Sloveniji.

Kot je še navedeno v razpisnih pogojih, se od bodočega oskrbnika pričakuje poznavanje gostinstva in gospodinjskih del. Kakovostna priprava jedi in poznavanje HACCP sistema. Oskrba prenočitvenih kapacitet Poznavanje dela z gotovinsko blagajno, zagotovitev in upravljanje lastne davčne blagajne. Spretnost za opravljanje manjših hišnih opravil. Skrb za gospodarno vzdrževanje doma in okolice, ločevanje odpadkov in čim manjši vpliv obratovanja koče na okolje Pripravljenost bivanja v planinskem domu. Izpolnjevanje pogojev, določenih z Zakonom o gostinstvu in pravilniki. Potrdilo finančne uprave, da v preteklih 6 mesecih ni imel blokiranega računa in potrdilo o plačanih davkih in prispevkih. Redno sodelovanje z organi društva. Vozniško dovoljenje B kategorije in lasten avtomobil Prijaznost do obiskovalcev, dinamičnost, zanesljivost in natančnost pri delu. Ob podpisu pogodbe mora biti najemnik registriran kot zavezanec za DDV. 

Od kandidatov pričakujejo tudi določena znanja in izkušnje

Prav tako od njega pričakujejo, da ima ustrezno znanje s področja dela z računalnikom. Delovne izkušnje in poznavanje specifik oskrbe planinskih postojank. Znanje tujih jezikov, predvsem angleščine. Poznavanje okoliških poti in gora, naklonjenost planinstvu.  

Potrebno je predložiti dokazila

K vlogi za prijavo na ta razpis morajo prijavitelji priložiti dokazila o izpolnjevanju pogojev, in sicer fotokopijo osebne izkaznice ali potnega lista. Priglasitveni list za dejavnost gostinske smeri. Življenjepis z navedbo osebnih podatkov (datum in kraj rojstva, naslov stalnega prebivališča, EMŠO, davčna številka). Fotokopiji vozniškega in prometnega dovoljenja, okvirni plan aktivnosti, ki bi jih izvedli na planinskem domu v primeru, da bi bili izbrani.

Rok za oddajo prijave je 27. oktober 2023

Prijave s kratkim življenjepisom s poudarkom na preteklih izkušnjah ter vizijo dela in razvoja dejavnosti v koči pošljite na elektronski naslov pdmozirje@pzs.si. 

Po prejemu prijav bodo s kandidati, ki ustrezajo pogojem opravili ločene razgovore. Prednost bodo imeli kandidati, ki izpolnjujejo vse pogoje, navedene v razpisu.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste