Evropske igre

Zlato in tri srebra za naše kikbokserke

M. T. V./STA
2. 7. 2023, 16.09
Posodobljeno: 2. 7. 2023, 18.15
Deli članek:

Slovenska tekmovalka v kikboksu, 18-letna Tyra Barada, je na evropskih igrah osvojila zlato kolajno v lahkem kontaktu v kategoriji do 50 kg ter srebrno v boju na točke. Njen uspeh sta dopolnili še Urška Gazvoda z drugim mestom v kategoriji do 60 kg ter Tina Baloh v boju na točke v kategoriji do 70 kg.

STA
Tyra Barada

Tyra Barada je bila edina na tekmovanju v kikboksu, ki si je priborila dva finalna boja, čeprav je bila najmlajša. Zlato je osvojila v svojem drugem finalu. Po zmagi se je znašla v objemu z očetom Tomažem Barado, ki je bil med borbo na mestu trenerjev ob tatamiju. "To sta dva moja najboljša občutka v življenju doslej. Z očetom si v objemu nisva izmenjala besed, čista tišina je bila, objem, občutek topline in varnosti. Na zmagovalnem odru pa sem le uživala v svojem trenutku, v himni, ponosna nase in na to, da predstavljam Slovenijo," je občutke opisala Barada. V finalu v Myslenicah je premagala Bolgarko Kristino Nikolova s 3:0. "Bolgarka je tokrat prikazala zelo dober nastop, boljši kot na prejšnjih borbah, in se je tudi dobro pripravila name. V tretji rundi je bilo najtežje, trda, krvava runda je bila. Tudi kri mi je tekla iz nosa. A sem ubranila zlato," je strnila drugi finalni obračun Barada.

Dve uri in pol pred tem je osvojila srebrno medaljo. V boju na točke jo je v finalu s 17:6 premagala Italijanka Federica Trovalusca. "Velik pritisk je, da sem v dveh finalih. Velik korak sem že naredila in sem zelo ponosna nase, saj sem najmlajša med vsemi tukaj v kikboksu," je pojasnila Barada.

Srebrna tudi Urška Gazvoda

Facebook
Urška Gazvoda

Slovenska tekmovalka v kikboksu Urška Gazvoda je v finalu v lahkem kontaktu do 60 kg osvojila srebrno medaljo na evropskih igrah. V finalu v Myslenicah jo je po točkah z 2:1 ugnala Italijanka Luna Mendy. Mendy je bila po sodniških odločitvah nekaj boljša od Gazvode v prvi rundi ter z nekaj večjo prednostjo v drugi. V tretji pa je zmaga nihala enkrat na eno, drugič pa na drugo stran, a je na koncu sodnik v ringu dvignil roko italijanski borki. "Pričakovala sem težko borbo. Z Italijansko sem se namreč pomerila že lani na evropskem prvenstvu. Ta dvoboj na teh igrah je bil z moje strani neprimerno boljši, več sem pokazala, a mi je na koncu malo zmanjkalo do zmage," povedala Gazvoda. "Izenačeno je bilo posebej v tretji rundi, a je na koncu pripadla tekmici. Je pa bilo to tekmovanje za vse nas neprecenljiva izkušnja, saj smo prvič sodelovali na evropskih igrah."

Še eno srebro Sloveniji prinesla Tina Baloh

In še ena medalja na letošnjih evropskih igrah: Tina Baloh je osvojila drugo mesto v boju na točke v kategoriji do 70 kg. V finalu jo je z 10:9 ugnala Italijanka Domenica Angelino. "Cilj je bil, da osvojim zlato medaljo. Dobro sem bila na poti. V zadnji minuti sem naredila nekaj napak, malo mi je popustila tudi koncentracija," je finale strnila Baloh. "Niti se ne spomnim celotne zadnje minute. Podelitve pa sem si zapomnila. Imeti medaljo z olimpijskimi krogi je res nekaj posebnega, četudi ni zlata."

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste