Zlata Urša in bronasta Nika

Cimri in prijateljici sta po zgodovinskem uspehu zajokali, le težko bosta zaspali

S.R./STA
5. 2. 2022, 16.10
Posodobljeno: 5. 2. 2022, 17.22
Deli članek:

Sobota je prinesla prvi slovenski junakinji na letošnjih olimpijskih igrah v Pekingu. To sta z osvojeno zlato oziroma bronasto kolajno postali Urša Bogataj in Nika Križnar.

Twitter/Team Slovenia
Slovenki po zgodovinskem uspehu.

Bogatajeva in Križnarjeva sta v Zhangjiakouju spisali zgodovino slovenskega zimskega športa in kot najboljši prijateljici s solzami v očeh skupaj zasedli mesti na odru za zmagovalke. To je bil za slovenski šport zgodovinski dan. Nikoli se namreč še ni pripetilo, da bi se na eni olimpijski preizkušnji razveselil dveh medalj. Danes se je po zaslugi 26-letne Bogatajeve in pet let mlajše Križnarjeve. Obe imata izkušnje z olimpijskih iger, ta današnja pa ju bo za vselej povezala kot prijateljici in tekmovalki.

"Zelo sem vesela, da je nama uspelo. Vedno sem si to želela. Tudi v Courchevelu, ko sva bili obe na veliki nagradi na stopničkah (6. avgust 2021, na enakih mestih, op. STA), sva jokali od sreče, ker sva dobri prijateljici, cimri, vedno se imava fino, ko sva v sobi. Ne vem, kako je mogoče, da nama je to uspelo, ampak enostavno nama je," je v prvem odzivu v mešani coni dejala olimpijska prvakinja.

"Sanje so se uresničile. Meni so se definitivno, Urši najbrž tudi, le kaj bi si želela boljšega. Rekli sva si, da bo cilj izpolnjen, ko bova domov odšli z eno od medalj, ni važno katera jo bo vzela. Vesela sem, da sta mi uspela dva dobra skoka, še vseeno z majhno napako, ampak ni bila tolikšna, da bi me stala kolajne. Moram pa poudariti, da sem tako vesela za Uršo, za mojo cimro, da ji je to uspelo. Ko pa obenem stojiš takole še ob svoji najboljši prijateljici, je to še bolj posebno. Danes bova kar s težavo zaspali," pa je odvrnila Križnarjeva, potem ko sta pri -14 stopinjah Celzija kar skupaj opravili zadnje medijske obveznosti pred odhodom v toplejše prostore.

Skakalnica ji je bila od prvega skoka všeč

Kljub temu, da je bilo zelo hladno, je obe pogrel občutek, da si bosta na uradni podelitvi v nedeljo okoli vratu nadeli kolajni zlatega oz. bronastega leska. Takole je občutek opisala olimpijska prvakinja Bogatajeva. "Fajn je. Nikoli si nisem tega predstavljala. Nekako se mi to zimo ni poklopilo, naredila sem že zelo dobre skoke na tekmi, a je bila katera vedno boljša ali pa sem dobila slabe ocene. Ocen danes niti nisem pogledala. Ko sem izvedela, da imava obe z Niko kolajno, nisem mogla verjeti."

"Ta skakalnica mi je bila že od prvega skoka všeč. Mogoče zato, ker je bil že prvi dober. Nekako sva se ujeli in doslej mi je šlo v redu. Upam, da bo tudi naprej tako," je še dodala in spomnila na mešano ekipno tekmo. Tudi na tej bo nastopila s svojo prijateljico in bronasto z današnje tekme Niko Križnar. Tako so se ženske odločile same, je po tekmi potrdil glavni trener slovenske ženske reprezentance Zoran Zupančič.

"Počitka res ne potrebujeva, se mi zdi, da sva v tako dobrem naletu, da bova najprej zablesteli še na ekipni tekmi, potem pa lahko greva objeti domače, ki jih obe že zelo pogrešava. Danes bo zagotovo padel še kakšen videoklic preden zaspim, no, če bom sploh spala. Ekipna tekma bo še zelo pomembna in upam, da še tam vzamemo kakšno medaljo," je dodala danes tretjeuvrščena skakalka.

Mešana ekipna tekma tudi z obema današnjima junakinjama bo na sporedu v ponedeljek ob 12.45 uri.

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste