Nova seja na Brdu

Kacin napovedal nove ukrepe in pobude zdravstva označil za "nespodobne"

M.M./STA
4. 11. 2021, 14.43
Posodobljeno: 4. 11. 2021, 15.03
Deli članek:

Koordinator za logistični del cepljenja proti covidu-19 Jelko Kacin je po današnji seji vlade povedal, da se bo vlada v petek na Brdu pri Kranju sestala na posebni seji.

Primož Lavre
Jelko Kacin pravi, da gre trenutno za diktat manjšine necepljenih in neodgovornih nad večino, ki se je pravočasno cepila.

Na seji bodo razpravljali o oceni trenutnega stanja, pričakovanju v naslednjih dneh in o ukrepih, "ki jih je treba uveljaviti v najkrajšem času", je pojasnil Jelko Kacin. "Vlada pričakuje, da se bo tem razmeram najprej prilagodilo zdravstvo na osnovnem nivoju, kar pomeni, da bodo cepili dopoldan, popoldan, ob sobotah in nedeljah," je slabo epidemiološko situacijo v državi komentiral Kacin.

Po njegovem mnenju je nesprejemljivo in nespodobno, da zdravstvo pričakuje popolno zaprtje države, na drugi strani pa svojega načina dela ne zna prilagoditi potrebam ljudi, ki ure in ure čakajo, da bodo na vrsti za cepljenje. V cepilnih centrih po Sloveniji so v sredo namreč beležili povečan obisk, marsikje so se vile dolge vrste. Po podatkih cepilnih centrov je povečano predvsem zanimanje za cepljenje s poživitvenim odmerkom, ki ga lahko cepljeni z vektorskimi cepivi po novem prejmejo po preteku vsaj dveh mesecev od zadnjega odmerka.

Glede na visoke številke okuženih s koronavirusom moramo po Kacinovih besedah računati, da vseh pacientov v bolnišnice ne bomo mogli sprejeti v Sloveniji. Napovedal je, da se moramo pripraviti, "da bo še kdo drug poskrbel za slovenske bolnike s covidom-19".

Po poročanju medijev naj bi bila ob prezasedenosti covidnih oddelkov na mizi namreč tudi možnost pošiljanja covidnih bolnikov v tujino, kar je za TV Slovenijo potrdil tudi koordinator za covidne bolniške postelje pri ministrstvu za zdravje Robert Carotta. Na ministrstvu za zdravje tega niso želeli komentirati.

Prav tako vlada, tako Kacin, od ustavnega sodišča pričakuje, da bo to dokončno odločilo glede odloka preboleli, cepljeni (PC) in se do njega vsebinsko opredelilo zato, "da bo vlada vedela, koliko manevrskega prostora ima, da zaščiti prebivalstvo".

V trenutnih razmerah gre za diktat manjšine necepljenih in neodgovornih nad večino, ki se je pravočasno cepila in ki spoštuje ukrepe, je prepričan Kacin. Po njegovih besedah smo zato "prišli tako daleč, ko brez skeniranja QR kode pred vstopom v objekte enostavno več ne bo mogoče opravljati dejavnosti.''

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste