vsi testi doslej negativni

V UKC Ljubljana začele izginjati maske, s telefonom za informacije o koronavirusu preprečujejo nepotrebne vstope v bolnišnico

A.S./STA
27. 2. 2020, 16.04
Posodobljeno: 27. 2. 2020, 16.17
Deli članek:

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana so do danes zjutraj opravili 27 testov na novi koronavirus, vsi so bili negativni. Na telefonsko številko za informacije o koronavirusu so v slabih 24 urah prejeli 41 klicev. Opazili so tudi povečano porabo zaščitnih mask in razkužil na vstopnih točkah v oddelke in posamezne stavbe bolnišnice.

Bobo
Zaradi posebnega režima je zaprtih več vhodov v stavbe UKC Ljubljana .

Da bi porabo prilagodili resničnim potrebam, so se dogovorili, da zaščitne maske (po en kos) ob utemeljeni potrebi izdaja informator oziroma pristojna oseba in da ne bodo več povsem prosto dostopne v embalaži, kot je bila dosedanja praksa v bolnišnici.

Ljubljanski klinični center je danes od podjetja Labena sicer prejel donacijo 100.000 enoslojnih zaščitnih mask tipa 1. Zaščitne maske je prevzela civilna zaščita kliničnega centra. Uporabili jih bodo, če z obstoječimi zalogami in sprotnimi dobavami ne bo mogoče pokriti vseh potreb osrednje bolnišnice.

Na informativni telefonski številki, ki so jih v UKC Ljubljana vzpostavili v okviru dispečerskega centra Ljubljana, so od srede od 15. ure do danes do 13. ure prejeli 41 klicev. "Ljudje so večinoma iskali informacije in preverjali, v katerih primerih je smiseln obisk osebnega zdravnika oziroma UKC Ljubljana," so navedli. Zdravstveni dispečer jih je primerno informiral oziroma usmeril, s čimer so preprečili nepotreben vstop v urgenco in prostore kliničnega centra.

V sodelovanju z Zdravstvenim domom Ljubljana so na vhodu v urgentni center zagotovili zdravstveno osebje, ki ljudi pravilno usmerja ob morebitnem sumu na okužbo s koronavirusom na infekcijsko kliniko. Zaradi posebnega režima je zaprtih več vhodov v stavbe UKC Ljubljana in se vsi - tako osebje kot obiskovalci - usmerjajo na glavne vstopne točke. Varnostna služba opozarja na primerno uporabo zaščitne opreme.

V UKC Ljubljana so do nadaljnjega prepovedani vsi obiski hospitaliziranih bolnikov. Omejitev velja tudi za pokretne bolnike in njihovo srečevanje in zbiranje v avlah, saj tudi v tem primeru pride do kontakta.

Omejitev obiskov na Onkološkem inštitutu Ljubljana

Onkološki inštitut Ljubljana zaradi trenutne epidemiološke situacije z današnjim dnem uveljavlja omejen in nadzorovan dostop v bolnišnico. Zapiranje vhodov se bo izvedlo postopoma tekom današnjega dne, vendar spremenjen način dostopa do Onkološkega inštituta (OI) v tem trenutku ne bo vplival na obravnavo bolnikov.

Vhod in izhod na OI za bolnike, študente, dijake in serviserje s predhodno najavo bo do nadaljnjega omejen na nadzorno triažno točko v stavbi E ob Ljubljanici (dosedanji dovoz za reševalce). Tam bo odgovorni zdravstveni delavec bolnike povprašal po znakih akutne okužbe dihal in glede bivanja ali potovanja na območjih, kjer so zaznali več primerov okužb z novim koronavirusom.

Zaprti bodo sprednji in zadnji vhod v stavbo C, vsi vhodi v stavbo DEH razen omenjene nadzorne točke, vsi vhodi iz druge kleti stavbe H in ostali pomožni vhodi. Za vse omenjene zaprte izhode velja, da so v primeru evakuacije prosti in prehodni.

Vstop na OI je dovoljen le samim bolnikom, torej brez spremstva, so še sporočili iz Onkološkega inštituta.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste