Nacionalni inštitut za otroške srčne bolezni

Razkrili podatke o plačah na NIOSB

J.P./STA
4. 7. 2019, 15.37
Posodobljeno: 4. 7. 2019, 15.39
Deli članek:

Vlada je razkrila podatke o višini plač zaposlenih na Nacionalnem inštitutu za otroške srčne bolezni (NIOSB), ki je v postopku likvidacije.

STA
Brane Dobnikar

V. d. direktorja Brane Dobnikar prejema mesečno 2200 evrov neto. V ta znesek pa ni vključeno plačilo za minulo delo, so sporočili z vlade.

V NIOSB poleg v. d. direktorja delajo še štirje dopolnilno zaposleni zdravniki, od katerih eden dela za 20-odstotni delovni čas, trije pa za desetodstotnega. Vsi navedeni zdravniki, ki so v delovnem razmerju, prejemajo redni mesečni osebni dohodek v višini, ki je skladna s pogodbo o zaposlitvi. Zdravnik z 20-odsotno dopolnilno zaposlitvijo prejema 465 evrov neto, ostali trije dopolnilno zaposleni zdravniki pa 226 evrov neto. Zneski so brez minulega dela, navaja vlada v odgovoru na pisno poslansko vprašanje poslanke SDS Jelke Godec, ki ga je sprejela na današnji seji.

Vsi zaposleni so v enakem delovnem razmerju kot do 28. februarja, ko je vlada sprejela odlok o prenehanju inštituta, drugih honorarnih zaposlitev, denimo po podjemnih pogodbah, pa v okviru NIOSB ni.

V. d. direktorja od 28. februarja opravlja le redna opravila. To so denimo priprava poročil in odgovorov, druga redna administrativna dela in priprava dokumentov za preiskovalno komisijo DZ. Dopolnilno zaposleni zdravniki v tem času ne opravljajo nobenih nalog, ker za to ni potrebe, navaja vlada.

Postopek likvidacije

Spomnila je, da je 13. junija sprejela sklep o začetku postopka redne likvidacije inštituta in imenovala likvidacijskega upravitelja. Ta je že sprožil postopke za prenehanje mandata dosedanjega v. d. direktorja. Prav tako bo začel postopke, povezane z odpovedjo pogodb zaposlenih na NIOSB.

Postopek likvidacije inštituta bo predvidoma trajal do julija 2020, sredstva, ki bodo po likvidaciji ostala na računu, pa bodo vrnjena v proračun. Šlo naj bi za približno 1,48 milijona evrov, je vlada sporočila po seji 13. junija.

Februarski odlok o prenehanju inštituta je sprejela, ker je ocenila, da ob vzpostavljenem programu v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana (UKC) ter razmeroma majhnem številu bolnikov ni smiselno, da bi enako dejavnost izvajal ločeni javni zdravstveni zavod.

Vlada je na današnji seji tudi razrešila dosedanjo predstavnico ustanovitelja v svetu UKC Ljubljana Heleno Kujundžić Lukaček in na to mesto za preostanek mandata do 5. aprila 2021 imenovala Matjaža Merkana.

Estrada

kataya
Ponosna na svojega moškega

Kataya razočarano ugotavlja, da še vedno živimo v moškem svetu

alenka-pinterič
Med iskrenimi ljudmi

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne bi imela šans

čuki, jože-potrebuješ
Intervju: Jože Potrebuješ

"Pijanščine že od nekdaj ne razumem in s tem, da grem komu na živce, nimam težav"

VR AKTUAL - LMSP ODDAJA 3 - FOTO Jaka Zorman (36 of 58)
Last minute sanjska poroka na Aktualu

Lupljenje krompirja, zavezovanje vezalk in trije plesni izzivi

nina puslar
Izvajalka s skoraj 300 tisoč sledilci

Nini Pušlar ne manjka oboževalcev, kjer koli že nastopa

irena vrckovnik
Kolegice ne gleda kot tekmice

Irena Vrčkovnik zatrjuje da je nemogoče, mogoče

Zanimivosti

460956610_940626324765117_1428177546756988567_n
Državno tekmovanje

Najtežja buča je imela 615 kilogramov, izmerili tudi najdaljšo doslej

botoks1 shutter
Instagramov obraz

Najstnice polnila naročijo na spletu in si jih vbrizgavajo kar same

bombažna krpa
Kakšno uporabiti

Krpe za čiščenje doma zahtevajo pravilno vzdrževanje

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno