Živijo kot kralji

Slovenci, ki se jim je pobeg iz domovine izplačal

Simon Rosc
26. 8. 2018, 20.07
Posodobljeno: 26. 8. 2018, 20.17
Deli članek:

Slovenci radi drug drugemu zavidamo uspeh, a ga moramo znati tudi pohvaliti. Čeprav nas je včasih sram pokazati, kaj smo dosegli, pa se nekateri res nimajo česa sramovati. Razgaljamo tiste, ki so zagrabili priložnost, odšli in uspeli.

Profimedia
Goran Dragić

JAN OBLAK

Jan je na tuje odšel kot najstnik. Portugalska Benfica je zanj odštela 1,7 milijona evrov, a najprej je moral na kaljenje v druge klube – Beiro Mar, Olhanense, Leirio, Rio Ave. Najprej je postal ljubljenec v Benfici, pozneje v Atleticu. V Španijo je iz Portugalske prestopil za 16 milijonov evrov in postal najdražji čuvaj mreže v zgodovini španske lige. Jan je svojima staršema hvaležen za vse, kar sta storila zanj. Pred časom se jima je zahvalil tudi z družinsko hišo v Pevnem in novim avtomobilom.

Mediaspeed.net
Jan Oblak

GORAN DRAGIĆ

Slovenski reprezentant Goran Dragić je leta 2015 z Miamijem podpisal petletno pogodbo, ki naj bi bila vredna 86 milijonov dolarjev (77,8 milijona evrov). Goran Dragić si je v Miamiju kupil luksuzno hišo. Za novo domovanje je odštel 7,2 milijona evrov, vsebuje sedem spalnic, šest kopalnic, vinsko klet in bazen, ponuja pa tudi prekrasen pogled na zaliv Biscayne Bay in nebotičnike v Miamiju.

arhiv
Dragičev bazen.

arhiv
Dragić je za hišo odštel 7,2 milijona evrov.

arhiv
Dragičeva dnevna soba

arhiv
Kopitarjeva dnevna soba.

ANŽE KOPITAR

Arsen Perić
Anže Kopitar

Slovenski hokejski as Anže Kopitar je v začetku leta 2016 z Los Angeles Kingsi sklenil pogodbo do leta 2024, vredna je 80 milijonov dolarjev (69 milijonov evrov). Hokejski zvezdnik Anže Kopitar je vedno veljal za skromnega fanta iz Hrušice, vendar pa ga je nekajletno življenje v Los Angelesu očitno »omehčalo« in se je sadove svojega trdega dela odločil tudi uživati. Tako je pred leti v prestižnem okrožju Manhattan Beach kupil kar dve hiši, za kateri je odštel neverjetnih 10 milijonov dolarjev. Soseska je znana po slavnih prebivalcih, med katerimi so tudi Marija Šarapova, Steve Nash in Anžetov rojak Saša Vujačić.

arhiv
Kopitarjev razgled za 10 milijonov evrov

MELANIA TRUMP

Reuters
Melania Trump z božično okrasitvijo doma.

Leta 2010 je Melanija s pomočjo moža Donalda Trumpa na trg dala svojo prvo linijo nakita in kolekcijo za nego kože, ki so jo začeli prodajati v najdražjih drogerijah. Človek bi pričakoval bajni izkupiček, a še zdaleč ni tako. Finančni analitiki ocenjujejo, da ji je posel leta 2016 prinesel največ 50.000 dolarjev. Leta 2017 pa so podjetja, ki so izdelovala nakit in izdelke za nego, prekinila pogodbe z njo. Podjetja Melanie Trump niso več aktivna in kot prva dama ZDA se je odločila, da položaja ne bo izkoriščala za lasten dobiček.

Profimedia
Melanija se je iz Trumpovega stolpa preselila v Belo hišo.

ZAKONCA LOGIN

Tukaj naj bi na Cipru živela zakonca Login.Začelo se je leta 2009, ko sta zakonca Login v Ljubljani ustanovila podjetje Ekipa7, ki se je pozneje preimenovalo v Outfil7. Trgu so predstavili govorečega mačka Toma, ki je požel vrhunski uspeh. Že naslednje leto (2010) je družba s trženjem aplikacije in prihodki iz pravic ustvarila 6,4 milijona evrov prihodkov in 4,6 milijona evrov dobička. Vztrajala sta natanko sedem let, nato pa podjetje prodala. Njun delež je znašal okoli 600 milijonov dolarjev. Po naših informacijah imata zakonca stalno prebivališče prijavljeno na Cipru.

arhiv
Stanovanje Loginovih na Cipru.

ALEKSANDER ČEFERIN

Grega Wernig
Aleksander Čeferin

Sloviti slovenski odvetnik, sicer pa predsednik Uefe, Aleksander Čeferin, se je zaradi svoje službe že leta 2016 preselil v Švico. Na leto zasluži 1,56 milijona švicarskih frankov bruto, kar znese 1,3 milijona evrov. V Uefi so potrdili, da je njegova plača določena kot stalni bruto znesek in brez bonitet. V Nyonu si je sam najel stanovanje, stalnega naslova ni spremenil, tako da del davka plačuje v Švici, preostanek pa v Sloveniji.

arhiv
Idilični Nyon leži ob obali Ženevskega jezera.

IRIS MULEJ

M24
Iris Mulej

Manekenka Iris Mulej si je lepo postlala. Ob svoji uspešni karieri manekenke je ustanovila podjetje Promo-Fox in si poiskala še partnerja za vse življenje – kot je že večkrat sama poudarila – črnogorskega poslovneža Admirja Barčića. Kmalu zatem se je preselila v Budvo, kjer še zdaj živi svojo družinico. Iris in Admir sta si dom našla v prelepem stanovanjskem kompleksu Dukley tik ob morju. Razgled z balkona pa lepotica rada deli na družbenih omrežjih.

Facebook
Iris Mulej, pogled iz dnevne sobe.

Še mnogi drugi

Uspešna plavalka Sara Isaković se je po končani karieri preselila v Dubaj, nato pa se je odpravila na Norveško, v Oslo, kjer je poiskala novo poslovno priložnost. Z njo sta navezala stik Norvežana, ki sta ustanovila start up podjetje Fitsmind, ki se ukvarja s kombinacijo fizičnega in psihičnega treninga.

V tujini živijo še številni drugi (tudi nekdanji) slovenski športniki, med njimi tudi tenisačici Katarina Srebotnik in Polona Hercog, prva v Dubaju, druga v Monaku. V ZDA najdemo manekena Jurija Bradača, ki je vrhunec kariere doživel z glavno vlogo v videospotu Lady Gaga. In smetana med slovenskimi športniki, mladi Luka Dončić, ki se je čez lužo preselil z mamo. Čudežni košarkarski deček bo za 16 milijonov evrov, kolikor bo v treh sezonah dobil od moštva Dallas Mavericks, v ZDA zagotovo našel primeren kotiček zase.

Mediaspeed
Plavalka Sara Isaković je v Oslu našla poslovno priložnost.

Profimedia
Kakšno domovanje si bo omislil čudežni Dončić?

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov