Strah za delovna mesta

Pismo delavcev: Gre za načrtno izčrpavanje podjetja

Gabrijel Toplak
3. 8. 2017, 19.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Za zagotovitev lepše prihodnosti in preprečitev nadaljnjega oškodovanja podjetja napovedujejo uporabo vseh zakonitih oblik aktivnega odpora

STA
Z javnim pismom so se obrnili tudi na predsednika uprave NLB Blaža Brodnjaka.

Nezadovoljstvo zaposlenih v podjetju Reflex iz Gornje Radgone je iz dneva v dan večje. Slednje so potrdili v pismu, s katerim so se obrnili tudi na Novice Svet24.

Izguba poslov

»Vprašanja glede prihodnosti, delovanja in delovnih mest smo naslovili na vodstvo podjetja, a odgovorov nismo prejeli. Priča smo vse slabšemu poslovanju podjetja zaradi slabega vodenja s strani Dobrana Juričana, ki na predlog banke NLB vodi podjetje. Glede na to, da podjetje vodi izbranec banke, je še toliko bolj nerazumljivo dejstvo, da ta ne zagotavlja zadostnih likvidnostnih sredstev za nemoteno poslovanje oziroma dinamika še dodatno onemogoča kakršnekoli možnosti prestrukturiranja podjetja. V obdobju vodenja podjetja s strani Juričana je podjetje izgubilo več že pridobljenih poslov in sposobnih kadrov, ki jih direktor nekritično ponuja drugim konkurenčnim podjetjem. Mreža zunanjih sodelavcev, s katerimi sodeluje, pa kaže, da gre verjetno za planirano izčrpavanje podjetja do njegovega konca,« so zapisali zaposleni. Z javnim pismom so se obrnili na Blaža Brodnjaka, predsednika uprave NLB, in direktorja Juričana, na osnovi prejetih odgovorov, kot dodajajo, pa se bodo odločili za nadaljnje korake.

arhiv podjetja
Sedež podjetja je v Podgradu pri Gornji Radgoni.

V načrtu poslovni preobrat

Po besedah delavcev naj bi bil zdajšnji direktor, ki je funkcijo nastopil 18. aprila letos, izbran na zahtevo banke NLB, da izvede »poslovni preobrat«.

Delavci ne bodo odnehali 

Milena Žižek, direktorica komerciale, je za Novice Svet24 sporočila, da zaposleni v podjetju ne bodo mižali in ne bodo tiho, ker gre za njihova delovna mesta in prihodnost njihovih družin. »Delavci smo presenečeni nad izborom direktorja s strani NLB, ki je funkcijo nastopil 18. aprila letos. Vemo pa tudi, da je bila zahteva NLB, da podjetje prevzame on in izvede 'poslovni preobrat'. Delavci si nikoli nismo mislili, da je možno to, kar se zdaj dogaja v našem podjetju. Žal več ne bomo nema priča dogajanju, ki iz dneva v dan slabi poslovanje, in bomo uporabili vse zakonite sindikalne in druge oblike aktivnega odpora, da preprečimo nadaljnje oškodovanje podjetja in s tem naše prihodnosti,« poudarja Žižkova.

Zaposleni, kot pravijo, so se zdaj obrnili tudi na medije, predvsem zato, ker od vodstva še niso prejeli odgovorov na številna vprašanja glede prihodnosti, delovanja in delovnih mest.

»Hobotnica« na hodnikih

O ogorčenju delavcev naj bi pričala tudi tako imenovana hobotnica, ki je visela na oglasnih deskah v podjetju. Po njihovem prepričanju navaja zgolj dejstva. »Kot vse kaže, gre za posebne interese, kar potrjujejo izbor kadrov, kronologija dogodkov in samo ravnanje NLB ter posledično Juričana,« je sklenila Žižkova. O očitkih smo seznanili tudi vodstvo podjetja in upravo NLB, a se iz podjetja niso odzvali. Iz NLB sporočajo, da podrobnosti iz poslovnih odnosov s posameznimi komitenti banke ne razkrivamo. 

arhiv podjetja
Proizvodna enota v Meleh pri Gornji Radgoni.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov