Sumljivi posli

Iznajdljivo kadrovanje v UKC Ljubljana

Milka Krapež
18. 10. 2016, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Kadrovanje v UKC Ljubljana, ki spada med javne zavode in ima po zakonodaji prepovedano zaposlovanje, je izredno zanimivo. Ko je leta 2014 tedanja predstojnica kliničnega oddelka za vaskularno nevrologijo in nevrološko intenzivno terapijo dobila dovoljenje za zaposlitev dveh zdravnikov, je vodstvo kliničnega centra zaposlilo Uroša Smiljića, skladiščnika.

STA
V UKC Ljubljana so namesto dveh zdravnikov zaposlili skladiščnika.

Iz tega lahko sklepamo, da so skladiščnika veliko bolj nujno potrebovali kot pa dva zdravnika na enem od najbolj obremenjenih oddelkov v UKC Ljubljana. Uroš Smiljić je postal finančno-računovodski delavec v skladišču in naj bi se kmalu po začetku svojega službovanja (najprej za en dan za določen čas, potem pa zadnjega decembra 2014 za nedoločen čas) seznanil z mnogimi zdravniki. Kaj ima skladiščnik opraviti z zdravniki, je zelo zanimivo vprašanje. In kako naj bi si s tako službo in menda brez izobrazbe lahko privoščil čisto novega mercedesa? Zakaj je bil za ljubljanski UKC tako nujno potreben? Za tiste, ki ne znajo zaposlovati ljudi za nedoločen čas, pa je njegova zgodba poučna. Če delavca ne obvestiš, da mu je pogodba za določen čas potekla, ga moraš avtomatično zaposliti za nedoločen čas. Pomeni, da so pravniki v UKC Ljubljana zelo iznajdljivi.

Alenka Kveder je v samo sedmih meseci napredovala za 21 plačilnih razredov.

Devet mesecev, 21 plačnih razredov

Alenko Kveder pa so, kot nam je pojasnila služba za stike z javnostjo v UKC Ljubljana, najprej resnično zaposlili na delovno mesto strežnice (25. januarja letos) in jo uvrstili v deveti plačni razred. Že 25. aprila je napredovala, čeprav še vedno na delovnem mestu strežnice, in sicer v 11. plačni razred. Tam se je morala izjemno izkazati, saj je že prvega avgusta letos napredovala v sicer začasno razporeditev strokovne sodelavke v 30. plačni razred. Torej samo v sedmih mesecih iz devetega v 30. plačni razred.

Menjali lastnika, delavcev ne

V UKC pojasnjujejo, da je Kvedrova po izobrazbi inženirka tehnologije prometa. Mladi ljudje se pač prijavijo za službo, ki jo je mogoče dobiti, in v UKC so imeli razumevanje za to. A najbrž tudi vizijo, kako bi gospo v prihodnosti »uporabili«. Imenovali so jo v komisijo, ki je pregledovala in izbirala kandidate, ki ustrezajo razpisnim pogojem. To se verjetno nanaša na zaposlene v internem transportu.

V UKC Ljubljana so bili nezadovoljni z delavci, a so menjali samo podjetja – zunanje izvajalce, delavcev pa ne.

Iz UKC so nam sporočili, da to pomeni prevažanje vozičkov s hrano do sob bolnikov ter tudi prevažanje zdravil in drugega materiala, ki ga za oskrbo bolnikov potrebujejo. Ta služba naj bi delala od petih zjutraj do desetih zvečer. Tisto, kar je zanimivo, pa je, da so zdaj zaposlili tiste ljudi, ki so to delo opravljali že prej, vendar so bili prej zaposleni pri zunanjem izvajalcu. S tem pa niso bili zadovoljni (menda so jih v nekaj letih trikrat zamenjali, toda to velja le za lastnika podjetja, ki je zunanji transport izvajal, delavci pa so ves čas ostali isti). Kar torej pomeni, da so v bistvu menjavali le tiste, ki so bili lastniki podjetja, delavcev pa ne. S čim potem niso bili zadovoljni? Očitno le z lastniki podjetij. Vprašanje je, kakšen dogovor so z njimi sploh imeli? Seveda je tudi tukaj lepa priložnost za dodaten zaslužek.

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste