Center pomoči

Mini paradržava

Gabrijel Toplak
14. 4. 2016, 21.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Humanitarka Katarina Goričan Pokrivač je javnosti razkrila svoje sanje, v katerih bi se, kot pravi, vsak, ki bi vstopil vanje, počutil sprejetega, spoštovanja vrednega, predvsem pa slišanega. Njene sanje pozdravljajo mnogi, da so uresničljive, meni tudi mariborski župan.

Andrej Kovačič
Katarina Goričan Pokrivač bi v stavbi nekdanjega Giga sporta v Mariboru uredila center hitre pomoči za najranljivejše.

G.T.
Nekdanji prostori Giga sporta v Mariboru

Humanitarka Katarina Goričan Pokrivač je nedavno na svojem facebooku obelodanila svoje sanje. Zapis z naslovom Veste, o čem sanjam? je začela z besedami: »Da bi ogromna osamela stavba nekdanjega Giga sporta v Mariboru postala Center hitre pomoči! Za najranljivejše posameznike in družine Štajerske, morda celo širše Slovenije. Nudili bi celostno pomoč, pomoč od A do Ž, to, kar sedaj sama počnem po cele dneve, seveda s pomočjo vseh vas.« 

SEKTORJI POMOČI

Svoje »sanje« bi uresničila, kot nadaljuje, v osmih sektorjih: v sektorju A bi ljudem pomagali čim prej najti redno službo; v sektorju B bi z njimi reševali stanovanjske težave; v sektorju C bi razpravljali o možnosti osebnega stečaja, o pravnih in zdravstvenih zadevah ter urejali finančno podporo; v sektorju D bi imeli razstavljeno podarjeno pohištvo in belo tehniko; sektor E bi bil namenjen lepo ohranjenim podarjenim oblačilom in obutvi; v sektorju F bi imeli na policah že izdelane pakete raznoraznih živil, higienskih in gospodinjskih pripomočkov, z velikim hladilnim delom zalog sveže zelenjave in sadja, ki sta vedno velik primanjkljaj socialno ogroženih družin; v sektorju G bi bila psihična podpora in posvetovalnica; v sektorju H pa otroški kotiček z igralnico in igračami za najmlajše. Z idejo o tako imenovani mini paradržavi, naklonjeni najšibkejšim, se je obrnila tudi na mariborskega župana Andreja Fištravca in svetnico Lidijo Divjak Mirnik.

Skozi 8 sektorjev bi uresničila svojo vizijo o centru pomoči.

VSE SANJE URESNIČLJIVE

Z Mestne občine Maribor so v imenu župana odgovorili: »Menim, da se lahko sanje vsakega izmed nas uresničijo. Gospe predlagam, da sanje spiše na papir v obliki predloga projektne ideje in se poveže z institucijami ter posamezniki, ki bi se zanimali za izvedbo omenjene projektne ideje. Občina podpira projekte v okviru proračunskih zmožnosti in prek javnih razpisov. Kolikor sem seznanjen, je nekdanja stavba Giga sporta naprodaj in v lasti zasebnika, zato se za vprašanja v zvezi z namembnostjo objekta obrnite na lastnika.« Mestna svetnica liste LPR Lidija Divjak Mirnik pravi: »'Sanje' podpiram in sem za. Za začetek je treba preveriti, kdo je sploh lastnik stavbe. In potem akcija dalje.« Ob besedi humanitarnost prenekateri pomislijo na Borisa Krabonjo. O »sanjah« je med drugim dejal, da je to na prvo žogo izjemna ideja, a ne ve, ali so humanitarci sposobni sodelovati. »Govorim v svojem imenu. Zagotovo je vredno vse podpore, tudi moje, nikakor pa ne bi bil del tega projekta. Sem individualist in bom v tak projekt samo prispeval,« je pojasnil Krabonja.

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste