Slovenija

Upor prodajalcev cvetja se je izplačal

Gabrijel Toplak
25. 1. 2015, 18.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Upor prodajalcev cvetja pred pobreškim pokopališčem se je izplačal, saj sta podjetji Snaga Maribor in Florina uspeli sprejeti predlog v višini najemnine in s tem interes ljudi postaviti na prvo mesto. Številnim prodaja pomeni pomemben vir dohodka.

Gabrijel Toplak

Medsebojno sodelovanje prodajalcev sveč na odprti tržnici pred mariborskim pokopališčem Pobrežje je doseglo epilog. Uprli so se namreč selitvi na novo lokacijo in dosegli, da sta podjetji Snaga Maribor in Florina vendarle dosegli dogovor, s čimer cvetlična tržnica ostaja pri pokopališču.

»Tokrat smo izhajali iz stiske najemnikov, katerih preživetje je odvisno od te lokacije. Za njih se niti cene dnevne tržnine niti rezervacij ne bodo spreminjale.« Snaga Maribor

»Najemnike cvetlične tržnice na Cesti XIV. divizije v Mariboru smo obvestili, da smo kot upravljavec tržnične dejavnosti v Mariboru sprejeli predlog lastnika zemljišča, podjetja Florina, o višini najemnine za nepremičnino, kjer se ob pobreškem pokopališču izvaja cvetlična tržnica. S tem smo omogočili izvajanje tržnične dejavnosti na tej lokaciji v enakem obsegu kot do zdaj,« so sporočili iz Snage Maribor. Predlog za selitev cvetlične tržnice na novo lokacijo je namreč nastal po tem, ko se je vrtnarsko podjetje Florina, ki je lastnik omenjenega zemljišča, izkopalo iz stečaja in želelo tam prodajati zgolj svoje izdelke. Cvetlična tržnica je umeščena na lokacijo, ki ni v lasti Mestne občine Maribor, je pa zemljišče od leta 2011 zasedala in tržila Snaga, ki je prevzela v upravljanje tržnično dejavnost v mestu. Obe podjetji sta zdaj sprejeli dogovor, da bo Snaga plačevala Florini najemnino. »Dejstvo je, da bo Snaga do 30. junija 2015, dokler upravlja tržnično dejavnost, za predmetno lokacijo Florini plačevala najemnino, ki je nekajkrat višja od tiste, ki smo jo do zdaj plačevali Mestni občini Maribor. A smo tokrat izhajali iz stiske najemnikov, katerih preživetje je odvisno od te lokacije. Za njih se niti cene dnevne tržnine niti rezervacij ne bodo spreminjale,« so pojasnili v Snagi, v kateri so prepričani, da so v konkretnem položaju pokazali posluh do najemnikov in njihove interese postavili na prvo mesto.

»Prejemam nekaj manj kot 400 evrov pokojnine. Tukaj prodajam samo tisto, kar pridelam sama. Priznam, da ne vem, kako bi preživela, če ne bi prodajala.« Prodajalka iz okolice Maribora

V dežju je v petek dopoldne vztrajala zgolj ena prodajalka iz okolice Maribora, ki se z imenom, kot je dejala, ni želela izpostavljati. Vseeno pa je za Svet24 poudarila, da ji ta zaslužek pomeni dodaten dohodek, saj ima precej nizko pokojnino. »Imam polno delovno dobo in prejemam nekaj manj kot 400 evrov pokojnine. Tukaj sem nekajkrat na teden in prodajam samo tisto, kar pridelam ali izdelam povsem sama. Moram priznati, da ne vem, kako bi preživela, če ne bi prodajala,« je pojasnila gospa, ki te dni prodaja šopke teloha in drugo zimsko cvetje.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov