Slovenija

Radovljiški župan v boj za drugi mandat z le enim protikandidatom

G.G.
29. 9. 2014, 09.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Radovljiškemu županu Cirilu Globočniku, ki je pred štirimi leti v drugem krogu slavil s 64 odstotki glasov, se na letošnjih županskih volitvah obeta precejšnja podpora. Tudi za svoj drugi mandat se poteguje kot neodvisni kandidat s podpisi volivcev, v boj z njim pa se je spustil le Mark Toplak iz SDS.

Za 26 mest v občinskem svetu se potegujejo še Solidarnost, Lista za šport in rekreacijo, Lista za prihodnost dežele, Lista za šport in prostovoljstvo, Iniciativa za demokratični socializem, NSi, Lista krajevnih skupnosti, SMC, DeSUS, Glas mladih Radovljica, SDS in SD.

Kot pravi Toplak, je kandidaturo za župana sprejel, ker je prepričan, da z novo vizijo razvoja, z novim programom, s svojim znanjem in izkušnjami lahko pripomore k razvoju potencialov, ki jih radovljiška občina še ni znala ali zmogla izkoristiti. "Verjamem, da zmoremo več," poudarja Toplak, ki je družbeno aktiven v svetu krajevne skupnosti Begunje na Gorenjskem. 

Kot glavna področja, za katera si bo prizadeval, navaja nova delovna mesta, cenejše storitve za občane predvsem na področju komunalnih storitev in otroškega varstva, ter urejanje razmer na področju urbanizma. Na slednjem po njegovem mnenju v Radovljici že 25 let vlada stihija.

Toplak, ki je aktiven kot neodvisni svetovalec s področja informacijskih tehnologij, upravljanja poslovnih procesov in razvoja poslovanja, si bo prizadeval tudi za izločitev industrijskih con iz naselij in za oživitev nedejavnih območij, ki so namenjena razvoju industrije.

Globočnik na drugi strani v morebitnem novem štiriletnem mandatu obljublja, da si bo prizadeval za nadaljevanje projekta energetske sanacije javnih objektov. Osredotočiti se namerava tudi na nadaljevanje gradnje komunalne infrastrukture in zagotavljanje varnosti v prometu, ter na področja športa, kulture in turizma, na katerih Radovljica, kot pravi, že sedaj dosega dobre rezultate.

Globočnik, ki je v preteklosti delal kot trener plavanja v Plavalnem klubu Radovljica in kot selektor slovenskih plavalnih reprezentanc, je prepričan, da je v zadnjih štirih letih s sodelavci postavil dobre temelje za naprej in da mu izzivov tudi za prihodnji mandat ne manjka.

V iztekajočem se mandatu je deloval brez politične koalicije in tudi v prihodnjem je ne namerava vzpostavljati, temveč bi podporo v občinskem svetu še naprej iskal po projektih. Ima pa Globočnik tudi tokrat svojo listo kandidatov za občinski svet.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste