Slovenija

Odstopila je Karmen Dvorjak

STA
26. 12. 2013, 16.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Potem ko je nadzorni svet Polzele prejšnji teden razširil upravo tovarne nogavic Polzela z novim članom, je tik pred božičem s položaja predsednice uprave odstopila Karmen Dvorjak. Ravnanje nadzornikov, ki od uprave zahtevajo sprejemanje odločitev s konsenzom, razume kot izkazano nezaupnico.

polzela.si

Nadzorni svet Polzele je na seji 18. decembra v sestavi zgolj treh od petih članov pod točko razno sprejel sklep, s katerim je imenoval Roberta Tomazina za člana uprave s polnim mandatnim obdobjem, je v današnjem sporočilu za javnost zapisala Dvorjakova ter dodala, da je nadzorniki o tem predhodno niso niti obvestili, niti se z njo posvetovali.

Hkrati je nadzorni svet določil, da mora uprava sprejemati poslovne odločitve v matični družbi in odvisnih družbah s konsenzom. S tem so pooblastila Dvorjakove postala vezana na Tomazinovo soglasje, zaradi česar sama ne more več prevzemati odgovornosti za izpolnjevanje zavez, ki jih je dala ključnim deležnikom, na čelu z zaposlenimi, konzorcijem bank upnic, dobavitelji in Davčno upravo RS.

Ob tem je v odstopni izjavi poudarila, da je bil nadzorni svet je bil ves čas redno seznanjen z vsemi aktivnostmi uprave in doseženimi dogovori in rezultati, zato je močno presenečena nad njegovim ravnanjem.

Karmen Dvorjak je Polzelo vodila dve leti in v tem času ji je uspelo, da je družbo iz dobrih dobrih štirih milijonov evrov izgube v letu 2011 pripeljala do pozitivnega rezultata iz tekočega poslovanja v prvem polletju letos.

Njen načrt sanacije je podprl tudi konzorcij bank upnic, uprava pod njenim vodstvom pa je Polzeli tudi zagotovila državno pomoč v višini enega milijona evrov, s čimer bodo lahko poplačali davčne obveznosti in terjatve dobaviteljev.

Predsednik nadzornega sveta Marko Slokar, ki je direktor družbe pooblaščenke Polzela-Delnica in hkrati tudi vodja informatike v Polzeli, je ta teden Tomazinovo imenovanje za dodatnega člana uprave družbe pojasnil z namenom nemotenega zasledovanja ambiciozno zastavljenih poslovnih ciljev družbe.

Slokar je bil za prvega nadzornika Polzele imenovan na omenjeni seji, potem ko so nadzorniki poleg Tomazinovega imenovanja z mesta predsednice nadzornega sveta razrešili Branko Neffat. Ta ostaja v nadzornem svetu kot ena od petih članov.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov