Slovenija

Koliko nas stane domači 'kuhanček'

S.A./P.R.
3. 12. 2013, 19.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Priznajmo, komaj smo čakali na december in z njim povezano praznično vzdušje in dobrote. Mednje zagotovo sodi tudi kuhano vino. Prav zato je ekipa Svet24 preverila, koliko nas bodo stale sestavine za kuhano vino, če si ga bomo privoščili kar doma, na toplem.

Za malo več kot liter kuhanega vina potrebujete 1 liter vina (belega ali rdečega), 3 decilitre vode, 10 žlic sladkorja, vsaj 15 klinčkov, cimet po okusu in nekaj rezin limone in pomaranče. Vse sestavine damo v lonec in kuhamo skoraj do vretja. Še preden vino zavre, odstavimo in natočimo v lončke.

 V treh trgovinah (Spar, Tuš, Mercator) smo preverili, koliko vas bo stal kilogram najcenejših pomaranč in kilogram najcenejših limon, ki jih boste našli na trgovskih policah. Preverili smo tudi, koliko boste te dni odšteli za kilogram sladkorja. Za tiste, ki ste radi bolj praktični in se vam začimb za vino ne ljubi mešati samim, pa smo preverili, koliko boste odšteli za že pripravljene mešanice začimb.

hipno-diploma, hipnoza

Zanimivosti

Priložnost: V štirih dneh brezplačno do hipno diplome - delavnica, ki vas bo navdušila!

Pa še nekaj uporabnih nasvetov za še boljšega 'kuhančka': za še boljši okus v vinu pregrejemo lovorov list, brinove jagode ali ingver. Popestritev je lahko tudi kanček ruma, ki ga kuhanemu vinu dodamo na koncu, tik preden ga postrežemo. Nikar pa ne pozabite na najbolj pomemben nasvet: s pitjem kuhanega vina ne pretiravajte, saj pretirane količine alkohola škodujejo zdravju. Torej previdno in zmerno!

 

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja