Promet

Mejni prehod Gruškovje ponovno odprt

M.J.
13. 9. 2014, 17.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Pretoki Drave v zgornjem toku od Koroške do Zgodnjega Podravja se počasi umirjajo, so za STA povedali na Dravskih elektrarnah Maribor. V naslednjih urah se bodo ti sicer še nekoliko povečali v njenem spodnjem toku proti hrvaški meji, a nevarnosti za poplavljanje ni. Mejni prehod Gruškovje je ponovno odprt.

Dolenjski list

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, so policisti že od jutra aktivni pri preusmeritvah in urejanju prometa na območjih, kjer so potoki prestopili svoje vodotoke in odvodne kanale. To velja za praktično celotno območje regije.

Glavna cesta Draženci-Podlehnik-Gruškovje je bila v Podlehniku zaradi poplavljenega cestišča več ur zaprta, prav tako mejni prehod Gruškovje. Ker cestišče ni več poplavljeno, je ponovno odprt tudi mejni prehod Gruškovje.

Zemeljski plazovi in poplavljena vozišča težave povzročajo tudi na Pragerski obvoznici pri Šikolah ter na cestah Poljčane-Majšperk pri Koritnem, Majšperk-Jurovci pri Stogovcih, Ruta-Pesek med Lovrencem na Pohorju in Roglo, Ožbalt-Zgornja Kapla in Maribor-Dravograd pri Muti.

Gasilci so imeli vse dopoldne veliko dela s črpanjem vode. Dopoldne so morali med drugim črpati vodo iz kleti stanovanjskega bloka v Slovenski Bistrici in hiše v Spodnji Polskavi in Poljčanah, do zemeljskega plazu je prišlo blizu ceste v naselju Krasna pri Poljčanah.

V Račah je meteorna voda ogrožala stanovanjsko stavbo, zato so gasilci postavili protipoplavne vreče in obvarovali stavbo pred zalitjem. Poplavile so tudi kleti v Šikolah, v Preši pri Majšperku pa se je zaradi razmočene zemlje sprožil zemeljski plaz. Gasilci so odstranili nekaj zemlje in tako omogočili odtekanje vode. Gasilci so morali posredovati tudi v Spuhlji na Ptuju in Stojncih, pa tudi v Mihovcih pri Ormožu.

V Zgornjem Podravju je voda zalila klet na Poličkem vrhu v občini Pesnica, zaradi poplave so zaprli cesto Lenart-Trate. Na Stari poti v Sveti Trojici so gasilci izčrpali vodo iz objekta, enako so morali storiti tudi na Čolnikovem trgu v Benediktu.

Nevšečnostim se niso mogli izogniti niti na Koroškem. Meteorne vode so zalile dvorišče podjetja TAB Mežica, težave so imeli tudi v dravograjskem podjetju Imont. Zemeljski plaz ovira promet na cesti Prevalje-Leše, na območju Dravograda pa se je sprožilo več manjših plazov in zasulo še nekaj manjših cest.

Na slovenjgraškem območju je potok Lakužnica zalil glavno cesto proti Dravogradu, reka Mislinja pa je prestopila strugo v Šmartnem. Na Pohorski cesti so meteorne vode zalile podhod, jašek za odtekanje vode pa so očistili delavci Komunalnega podjetja Slovenj Gradec. Hudournik je ogrožal stanovanjski objekt na Orlici v občini Ribnica na Pohorju, v Radljah ob Dravi pa potok poplavlja kopalno jezero v Zgornji Vižingi.

Gasilci so na terenu po vsej Koroški že ves dan, prav tako so aktivirani občinski štabi civilne zaščite. Regijska civilna zaščita je med nekatere koroške občine razdelila dodatne protipoplavne vreče, med drugim sta zanje zaprosili občini Dravograd in Radlje ob Dravi, slednja je vreče posodila tudi občini Podvelka, je za STA povedal poveljnik civilne zaščite za Koroško Alan Matijevič.

Po njegovih podatkih življenja niso ogrožena, prav tako po napovedih iz Avstrije ni pričakovati, da bi reka Drava še naprej naraščala, je pa res, da jo precej napajajo narasli hudourniki, je opozoril Matijevič. Sicer pa je zaradi manjših plazov in vode na voziščih poškodovanih ali neprevoznih več lokalnih cest po Koroški.

Estrada

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste