Avstrijska Koroška

V krčmi je alkohol tekel v potokih, doma je nato počilo, 36-letnik je obležal mrtev

R.T.
7. 9. 2024, 11.41
Posodobljeno: 7. 9. 2024, 13.52
Deli članek:

Prebivalce Hüttenberga, kraja severovzhodno od Celovca na avstrijskem Koroškem, še vedno bega tragičen tragičen dogodek izpred dveh tednov. Zdaj je že znano, da so bile posredi velike količine popitega alkohola.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Tistega kritičnega večera 24. avgusta je bil pred pragom ene od družinskih hiš Hüttenbergu v ubit 36-letni moški. Vse skupaj se je začelo s prepirom v bližnji krčmi, policisti pa so zdaj pojasnili nekaj več podrobnosti o dogajanju, ki je na koncu privedlo do smrti domačina. Znano je bilo, da je 36-letnika ustrelil njegov 43-letni znanec. Ustrelil ga je s svojo flobertovko, staromodno puško za streljanje na kratke razdalje, ki si jo je lastil legalno. Kriminalisti so zdaj nekoliko bolje sestavili delčke mozaika.

Umorjeni 36-letnik je bil po poročanju časnika Kleinezeitung v resnici prijatelj morilčevega pastorka, ki je od 43-letnika mlajši vsega nekaj let. Vsi trije so tistega večera popivali v lokalni krčmi, kjer se je nahajalo še več ljudi. Že tam je prišlo do prepira, zaradi česar so morali posredovati policisti. Celo dvakrat. Najprej so v krčmi strasti mirili ob 22. uri, nato znova malo pred 23. uro. Le 15 minut pozneje je prišlo do prelivanja krvi, prežete s velikimi količinami alkohola, ki ga je v krčmi po grlu zlivala druščina. 43-letnik je namreč po drugem obisku policije krčmo zapustil in se odpravil domov. A so mu njegov pastorek, poznejša žrtev in še ena tretja oseba sledili. Ko so prispeli do hiše, je 43-letnik, ki se je počutil ogroženega, pograbil za svojo puško in od trojice terjal, da se poberejo. Puško mu je nato iz rok poskušal iztrgati njegov pastorek, pri čemer je odjeknil strel, 36-letnik, ki ga je krogla v prsi zadela z razdalje vsega nekaj centimetrov, je obležal na mestu mrtev. Policija še vedno ugotavlja, ali je osumljenec na petelina pritisnil načrtno oziroma ali se je vse skupaj zgodilo med ravsom.

43-letnik od takrat ždi v priporu, celovško državno tožilstvo pa primer zaenkrat preiskuje kot sum kaznivega dejanja umora. Odvetnik osumljenca sicer trdi, da vsekakor ni šlo za umor, temveč »splet nesrečnih okoliščin.« Kriminalisti še čakajo na izsledke analize orožja, analize DNK in tudi zdravniško poročilo.

Estrada

monika avsenik pl
Pevka, učiteljica, fotografinja

Monika Avsenik spregovorila o bremenu, ki ga nosi njen priimek, in enem od bolj bolečih trenutkov v karieri

jodie foster
V eni sezoni

Seriji Shogun rekordnih 18 emmyjev

dominik bagola
Dominik Bagola - Balladero

Letos so ga presenetile lastovke, v spominu ima še kačo

andrej hofer
Konec poletja

Kaj znanega voditelja spravi v manjši obup

matjaž javšnik
Srce je dobro

Matjaž Javšnik se ne more zrediti

sveča, prometna nesreča
Smrt glasbenega pionirja

Poslovil se je legendarni slovenski glasbenik "Zoran, za prijatelje tudi Crni"

Zanimivosti

_Reporter.
Zanimivosti

Kandidatka z udbovskim dosjejem: zaradi sodelovanja s Službo državne varnosti lahko Marti Kos propade komisarska kandidatura

boj_1
Rimljani

Boj velikanov za oblast

kotna sedežna garnitura
Vsestransko uporabne

Poznate vse prednosti kotnih sedežnih garnitur?

renato-volker
Gejevski aktivist, komik, šank filozof

Hiral na mariborski onkologiji, dobil videnje in začel pisati

jedilno olje
Reckiliramo

Kaj storite z oljem, ki ostane po koncu priprave obroka?

cedevita-olimpija, basket-preparty
1. oktober

Vsi v Stožice na nepozaben spektakel!