Na območju Pirana

Policija izpustila domnevne osumljence načrtovanega umora, dva naj bi bila pripadnika Kavaškega klana

D.K.
9. 7. 2024, 14.13
Posodobljeno: 9. 7. 2024, 14.20
Deli članek:

Znanih je nekaj več podrobnosti policijske operacije, do katere je prišlo v nedeljo v okolici Pirana, kjer so policisti med filmsko akcijo zaprli Belokriško cesto in promet preusmerili. Danes pa so iz pripora izpustili dva domnevna člana Kavaškega klana, ki naj bi prišla v Slovenijo moriti.

Primorske novice
Policijska zapora na Belokriški cesti.

Ljubljanski kriminalisti so v nedeljo zvečer v sodelovanju z drugimi policijskimi upravami in enotami na Belem križu nad Piranom prijeli tri osebe, o čemer smo že poročali. 

Ena oseba je zaradi lažjih poškodb potrebovala tudi zdravniško pomoč

Kot nam je včeraj potrdil tiskovni predstavnik PU Ljubljana Tomaž Tomaževic, so ljubljanski kriminalisti v sodelovanju z drugimi policijskimi upravami in enotami "na območju Portoroža izvajali ukrepe v sklopu preiskave uradno pregonljivega kaznivega dejanja, ki jih usmerja pristojno državno tožilstvo." V okviru operacije so aretirali tri osebe, pri čemer so uporabili prisilna sredstva. Ena oseba se je pri tem lažje poškodovala. "Pri tem podarjamo, da v postopku prijetja ni bilo uporabljeno strelno orožje in varnost drugih oseb ni bila ogrožena oziroma ni bil poškodovan nihče drug," je še pojasnil Tomaževic. Na PU Ljubljana so še poudarili, da zaradi interesa preiskave, ki še poteka, drugih podrobnosti še ne morejo podati. Enako so odgovorili na koprski policijski upravi.

Policija pridržala slovenskega in črnogorska državljana, ki pa so že na prostosti 

Kot pa danes piše Večer, je policija pridržala slovenskega in črnogorska državljana, slednja naj bi bila pripadnika t. i. Kavaškega klana. Čeprav naj bi pri osumljenih Stefanu Beladi in Dušanu Đuranoviću šlo za pripadnika kriminalne združbe Kavaški klan, ki naj bi prišla v Slovenijo z namenom likvidacije Žarka Tešanovića, policija in tožilstvo nista zbrala dovolj dokazov, da bi osumljena sploh privedla pred preiskovalnega sodnika na ljubljanskem okrožnem sodišču, navaja Večer.

Kot še navaja omenjeni časnik, so takšno odločitev sprejeli danes dopoldne na preiskovalnem oddelku ljubljanskega sodišča, kjer je ravno eden od sodnikov omenjenega oddelka pred dnevi izdal odredbe za hišne preiskave pri osumljenih in druge ukrepe, ki jih je izvedla policija ob aretaciji.

Po navedbah Večera je bil med aretiranimi tudi Aleksander Đurđević iz Portoroža, kateremu so preiskovalci očitali, da je poskrbel za namestitev domnevnih morilcev v apartmaju na Belem križu. 

Kot je za Večer povedal odvetnik Bojan Celar, je njegov klient Đurđević že izpuščen iz policijskega pridržanja in je na poti domov na Obalo. "Policija je iz policijskega pridržanja izpustila tudi Beladija in Đuranovića. Sodniki, ki so sklenili, da policija ni zbrala dovolj dokazov za utemeljeni sum, da so osumljeni del hudodelske združbe Kavaški klan, ki je naročila novo likvidacijo v Sloveniji, naj bi, neuradno, menili, da načrtovanje umora, ki je pripravljalno dejanje, še ni kaznivo dejanje umora. Zato naj bi odločili, da ni podlage, da se osumljene sploh zasliši pred preiskovalnim sodnikom, ki bi osumljene zaslišal in odločal o predlogu tožilstva, da se zanje odredi pripor," še poroča Večer, ki ob tem dodaja, da policija sumi, da je Beladi lani januarja na ljubljanskem Viču umoril Igorja Mančića, ki naj bi oktobra 2019 sodeloval pri kraji droge na Okroglem, ki naj bi jo organiziral Tešanović. Vendar naj ne bi imeli dovolj dokazov za njegovo aretacijo. 

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste