Na kraju zločina

Na sojenju Slodnjaku po sledeh umora Kirbiša

J.V./STA
22. 11. 2023, 15.10
Deli članek:

Sojenje Kristijanu Slodnjaku, ki mu tožilstvo očita pomoč pri kaznivem dejanju umora Andreja Kirbiša lani v Mostju v občini Juršinci, se je danes namesto v sodni dvorani ptujskega sodišča nadaljevalo na prizorišču umora. Senat pod vodstvom sodnice Bernarde Galun si je skupaj z obrambo in tožilstvom ogledal, kje je moril še vedno neznani storilec.

Facebook
Ptujski podjetnik Kristijan Slodnjak se pred hudimi očitki zaenkrat brani z molkom.

Do terenskega ogleda je prišlo na predlog obrambe, ki poskuša dokazati, da Slodnjak ni imel nič z umorom. Zanj niti ni obtožen, saj je imel za čas dejanja alibi, vendar zavrača tudi krivdo za to, da bi bil prav on naročnik umora Kirdičana Kirbiša, kateremu je dolgoval večjo vsoto denarja.

Na kraju dogodka so med drugim še enkrat premerili razdalje med avtomobilom in truplom umorjenega pa tudi preverjali, ali je bilo na makadamski cesti tik ob regionalni cesti med Ptujem in Juršinci mogoče obvoziti vozilo umorjenega, ki ga je ta parkiral tik pred križiščem.

Zanimalo jih je predvsem, kakšen manever bi bilo z avtomobilom treba izvesti, da bi ga lahko voznik parkiral tako, kot naj bi ga v času kaznivega dejanja, 18. februarja lani v večernih urah, videla ena od mimo vozečih prič, torej neposredno za avtomobilom umorjenega, pa tudi, ali se je bilo z vozilom mogoče pripeljati po makadamski cesti iz smeri spomenika NOB v Mostju.

Vesna Lovrec / Večer
Kraj najdbe trupla v kraju Mostje v občini Juršinci.

Po besedah Slodnjakovega zagovornika Andreja Kaca je ena od, po njihovem mnenju sicer nepotrjenih delovnih teorij kriminalistov v ovadbi, da naj bi oškodovanca na kraj dejanja zvabil obdolženi. Danes ugotovljena dejstva po njegovem kažejo na to, da se je Kirbiš na tem mestu očitno srečal z nekom, ki ga je že prej poznal, saj bi sicer lahko pravočasno pobegnil. "Obtožnica namreč trdi, da je obdolženi obljubil, da bo prišel na kraj dejanja in da se bosta srečala s Kirbišem, a je bil v času dogodka daleč proč. Če se je pokojni tam srečal z znancem, potem celotna obtožnica nima smisla in Slodnjak pri dejanju ni imel povsem nobene vloge," trdi Kac.

S tem se ne strinja tožilka Janja Bernard Korpar, ki je menila, da je kljub današnjemu ogledu še vedno odprtih precej vprašanj. Dogodek se je namreč zgodil v temi, v kateri so bile prižgane zgolj luči avtomobilov, zato je še naprej nemogoče povedati, kaj točno se je dogajalo. "Vemo le tisto, kar so izpovedale priče, pa tudi, da se je vse dogajalo zelo hitro, morda nekaj sekund do največ minute. To je potrdil tudi izvedenec, ko smo ga spraševali o tem, kako hitro so se lahko odvijali streli," je dejala tožilka.

Vse skupaj po njenih besedah še vedno ne izpodbija dejstev, na katera kažejo ostali dokazi, torej da se je Kirbiš na tem mestu in točno ob tej uri dogovoril za srečanje z obdolženim Slodnjakom, njega pa na kraj ni bilo, pač pa je tja prišel nekdo drug. Dokazi za dogovor o srečanju, je še pojasnila, izhajajo iz elektronskih podatkov, najdenih na mobilnih telefonih umorjenega, ter izjav njegovih domačih, ki so povedali, da bi se tega večera moral srečati prav s Slodnjakom. Kakor koli. Sojenje se bo v sodni dvorani ptujskega okrožnega sodišča znova nadaljevalo 18. decembra.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste