nasilje in zloraba drog

Umorjena nosila izposojena oblačila, da je mož ne bi prepoznal

J.P./STA
4. 4. 2022, 14.48
Posodobljeno: 4. 4. 2022, 14.51
Deli članek:

Žrtev se je obtoženega tudi močno bala, je pripovedovala njena odvetnica v razveznem postopku.

Robert Balen/Večer
Žarko Gorenjc je svojo ženo Jasno zadavil s pasom kopalnega plašča.

Žarko Gorenjc, obtožen, da je v začetku marca lani vzel življenje svoji ženi, je bil odvisen od alkohola in kokaina, za vrati domačega doma se je dogajalo tudi nasilje, je danes na ljubljanskem okrožnem sodišču besede žrtve povzemala njena odvetnica v razveznem postopku Karmen Pavlin. 

Tožilstvo Žarku Gorenjcu očita, da je 5. marca lani v Dolah pri Polici zadušil svojo 36-letno ženo. To naj bi storil iz nizkotnih nagibov, ker ga je hotela zapustiti.

Da se je žrtev bala reakcije svojega moža, je njena odvetnica začutila že ob prvem telefonskem pogovoru, ki sta ga imeli sredi lanskega februarja. To se je nadaljevalo tudi pri prvem obisku, na katerega je žrtev prišla oblečena v oblačila, ki si jih je izposodila od sodelavk. Pisarna odvetnice Karmen Pavlin se namreč nahaja v bližini službe obtoženega in kasnejšo žrtev umora je bilo strah, da bi jo obtoženi prepoznal, če bi jo slučajno srečal.

S svojo stranko, pozneje pokojno žrtvijo, se je sicer srečala le dvakrat, zaradi strahu žrtve pred obtoženim tudi nista veliko komunicirali po telefonu, je pripovedovala. Žrtev si z odvetnico tudi ni upala komunicirati prek svoje elektronske pošte. V času covida-19 sta namreč tako žrtev kot obtoženi veliko delala od doma in žrtev je bilo strah, da bi obtoženi našel njeno pisno komunikacijo, je pripovedovala odvetnica.

Po pričanju odvetnice sta veliko časa namenili tudi vprašanju, kako naj obtoženega seznani z željo po razvezi oz. kako naj to "varno skomunicira". Ker je iz pripovedovanja žrtve in iz svojih dosedanjih odvetniških izkušenj ocenila, da gre "za visoko stopnjo ogroženosti," je stranko po nasvet glede tega napotila na društvo za nenasilno komunikacijo. Prav tako je stranki svetovala, naj obtoženega ne seznanja s podrobnostmi iz ločitvenega postopka.

Na sojenju Žarku Gorenjcu so doslej zaslišali večino prič, ki jih je predlagalo tožilstvo. Sojenje se bo nadaljevalo 20. aprila, ko naj bi zaslišali dve priči po predlogu obrambe.

Obtoženi je žrtvi tudi omejeval stike s prijatelji in družino, ni pa nasprotoval njenim stikom z njegovo družino, ki jih je celo spodbujal. Po pričanju odvetnice je njena stranka sicer večkrat izrazila željo, da se želi mirno in sporazumno ločiti od svojega moža.

Iz domače hiše ne bo prišla živa

Sodelavec umorjene je na sodišču izpovedal, da je žrtev o obtoženem do začetka porodniškega dopusta govorila v superlativih, približno pol leta pred umorom pa da se je vse spremenilo. Po njegovem pripovedovanju se je žrtev bala obtoženega, na pogled je bila videti utrujena. Nekaj mesecev pred smrtjo je povedala tudi, da se želi ločiti. O tem, kaj se dogaja za štirimi stenami, žrtev ni veliko pripovedovala, je pa ob neki priložnosti povedala, da ji je obtoženi zagrozil, da ne bo prišla živa iz domače hiše, je pripovedoval sodelavec.

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste