Sodnica obrambi očita, da zavlačuje

Obtoženi v primeru umora Danijela Božića po covidu zbolel še za noricami

Sijan Pretnar
23. 2. 2022, 08.27
Posodobljeno: 23. 2. 2022, 08.32
Deli članek:

Na koprskem sodišču bi se moralo v ponedeljek nadaljevati sojenje zaradi ugrabitve, ki se je novembra 2019 končala z umorom Ljubljančana Danijela Božića, a je na zatožno klop sedel le eden od obtoženih.

Primorske novice
Bojan Stanojević (levo), Dragan Čikojević (skrajno desno), Klemen Kadivec (na sredini)

V ponedeljek zjutraj proti koprskemu sodišču niso zavijale sirene policijskih vozil, okoli sodišča ni bilo niti trakov z napisom »pravosodna policija«, pa čeprav je bilo napovedano nadaljevanje sojenja Klemnu Kadivcu, enemu od domnevnih vodij slovenske celice kavaškega klana.

V Kopru mu, skupaj z Bojanom Stanojevićem in Draganom Čikojevićem, sodijo zaradi ugrabitve v Ankaranu. Kadivec je še vedno v izolaciji, so tik pred obravnavo sodnici Nataši Tomazini Tonejc sporočili iz ljubljanskega zapora, kjer je obtoženi v priporu.

Kadivec še v izolaciji

Obravnave so zaradi Čikojevićeve in Kadivčeve okužbe s covidom-19 preložili že minuli teden. V ponedeljek je njegova odvetnica Klementina Fincinger sporočila, da je imel Čikojević izolacijo do minule sobote, zdaj pa naj bi imel norice.

Na obravnavo so pravosodni policisti iz koprskega pripora tako pripeljali le Bojana Stanojevića, obtoženega Črnogorca. Sodnica je poskušala pri Čikojevićevi osebni zdravnici preveriti, ali obtoženega upravičeno ni na sodišče, a tega ni mogla storiti, ker je zdravnica delala popoldne.

Ponedeljkovo obravnavo je sodnica morala preložiti. Odsloviti je morala tudi kriminaliste, ki so čakali na pričanje. Razglasila je tudi sklep, s katerim je zavrgla predlog za prenos krajevne pristojnosti, ki ga je pred dnevi vložil Stanojevićev odvetnik Branko Gvozdić. Odvetnik je predlagal prenos krajevne pristojnosti zaradi dvoma o nepristranskosti sodnice, pa tudi koprskega okrožnega in višjega sodišča.

Sodnica je pojasnila, da je predlog za prenos krajevne pristojnosti »preoblečen predlog« za njeno izločitev. Ker je enkrat takšen predlog že zavrgla, je enako storila tudi s predlogom za prenos krajevne pristojnosti.

Ugrabitev, ki se je končala z umorom

Koprsko tožilstvo Kadivcu, Stanojeviću in Čikojeviću očita, da so s sostorilci delovali v hudodelski združbi, ki je organizirala ugrabitev Žarka Tešanovića in Danijela Božića. Tešanovića so policisti po klicih občanov 15. novembra 2019 našli v Ankaranu ter takrat aretirali Kadivca in Stanojevića, Božić pa je izginil. Policisti so ga našli umorjenega v gozdu blizu Okroglega, kjer živi Čikojević. Ta naj bi po obtožbi pajdašem pomagal tako, da je zagotovil prostor, kamor so pripeljali Božića. V ozadju ugrabitve naj bi bil rop, ki se je nekaj tednov pred ugrabitvijo zgodil na Čikojevićevem domu. Takrat naj bi več neznancev napadlo Čikojevića ter menda ukradlo večjo količino prepovedane droge.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste