Poskus uboja v Spodnjih Škofijah

Žena ga je rotila, naj gre domov, Plavčan pa je zabodel najemnika lokala

Danijel Cek
14. 2. 2022, 18.35
Deli članek:

Pol ure pred poldnevom so koprski policisti po 34-urnem pridržanju v nedeljo izpustili na prostost 59-letnega M. Š. iz okolice Plavij. Prijeli so ga v noči na soboto, potem ko je na Škofijah z nožem zabodel 46-letnega najemnika bara. Pijani Plavčan naj ne bi hotel zapustiti lokala. Policisti noža (še) niso našli, Plavčan pa bo do sojenja na prostosti.

Primorske novice
Po zaprtju bara je pijani gost v noči na soboto zabodel najemnika lokala.
Nekaj ur kasneje z nožem tudi v Trstu
Dobre štiri ure po napadu z nožem na Škofijah so spore reševali z nožem tudi v Trstu. V bližini križišča ulic Battisti in Rismondo naj bi se spopadlo približno 20 članov dveh tolp, med pretepom pa naj bi nekdo z nožem zabodel Maročana in Južnoafričana. Reševalci so ju prepeljali v bolnišnico na Katinari, njuni življenji pa naj ne bi bili ogroženi. Člani obeh tolp so se po dogodku razbežali, tržaški policisti jih še iščejo.

Krvavi dogodek se je zgodil v noči na soboto, ko je 59-letni M. Š. iz okolice Plavij popival v S baru sredi Spodnjih Škofij. 46-letni najemnik bara iz Pobegov in natakarice naj bi po izteku delovnega časa goste počasi spravili iz bara, da bi ga lahko zaprli. Zadnji naj bi bil prav omenjeni M. Š. iz okolice Plavij, ki naj mu še pred tem ne bi več hoteli prodati pijače. Po Plavčana naj bi prišla tudi njegova žena in skupaj naj bi ga končno uspeli spraviti iz lokala.

Vendar se Plavčan ni dal, ampak naj bi kljub ženinim prošnjam še nekaj časa ostal pred lokalom in tam na telefonu predvajal glasno glasbo. Najemnik lokala je zato pol ure po polnoči izstopil iz bara, pristopil do Plavčana in mu rekel, naj vendarle ugasne telefon. Žena naj bi ga ves čas vlekla in prosila, da bi vendarle šla domov, nato pa se je zgodilo.

Kako natančno, naj ne bi videl nihče razen njiju dveh, najemnik naj bi po srečanju s Plavčanom pred barom le stopil v lokal in prosil zaposlene, naj ga peljejo na urgenco, ker ga je M. Š. zabodel. Ob napadu naj bi bili prisotni le žrtev, napadalec in njegova žena. Nihče od drugih prič naj ne bi videl noža, pred lokalom naj bi bili vsi že oblečeni v bunde.

Zaposleni so 46-letnika takoj naložili v avto in peljali v izolsko bolnišnico, medtem pa seveda poklicali policijo in prijavili, kaj se je zgodilo. Policisti so bili na Škofijah v nekaj minutah in od prič zbrali podatke. Priče so jim povedale, kdo je bil napadalec.

Policistom se ni upiral

18 minut kasneje so policisti že prihiteli v zaselek nad Plavjami in aretirali osumljenca za krvavi napad. Po podatkih policije se Plavčan ni upiral. Odpeljali so ga na koprsko policijsko postajo in mu eno uro kasneje uradno odredili pridržanje zaradi suma kaznivega dejanja poskusa uboja. Celo soboto in del nedeljskega dopoldneva so policisti opravljali razna preiskovalna dejanja, med drugim so po dovoljenju koprske preiskovalne sodnice pregledali njegov avto in avto njegove žene ter njuno stanovanje, vendar noža, s katerim naj bi zabodel Pobežana, niso našli.

 Medtem so policisti iz izolske bolnišnice dobili tudi informacije o teži poškodbe, ki jo je pridržani zadal najemniku bara. Po neuradnih informacijah naj bi ga zadel v trebuh, vendar bolj v širino kot globino. Nož naj bi predrl le kožo in mišičevje, iz rane je Pobežan močno krvavel, vendar so mu rano v bolnišnici hitro oskrbeli in zašili.

V nedeljo že na prostosti

Po naših informacijah se osumljeni v pridržanju ni izrekel, ali je dejanje storil ali ne, prav tako naj si ne bi še priskrbel odvetnika. Ker z vbodom ni ogrozil življenja najemnika lokala in ker je šlo za hipni napad, so se odločili, da dejanje obravnavajo po redni poti, kar pomeni, da ga v nedeljo niso prepeljali na zaslišanje na sodišče, od koder bi ga lahko poslali v pripor, ampak so ga izpustili na prostost. V prihodnjih dneh naj bi ga povabili na zaslišanje, nato pa proti njemu kmalu spisali ovadbo.

Kako bodo kriminalisti opredelili njegovo dejanje, ali je šlo za poskus uboja ali za povzročitev hude ali celo lažje telesne poškodbe, v nedeljo še ni bilo jasno. Kriminalisti morajo zdaj proučiti medicinsko dokumentacijo, pridobiti rezultate strokovnega pregleda napadalca in šele potem bo znano, za katero kaznivo dejanje ga bodo ovadili.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov