Nezakoniti prehodi meje

Prijeli 75 ilegalcev in tri vodnike, eden se je policistom upiral

T.L.
27. 8. 2018, 17.10
Posodobljeno: 27. 8. 2018, 17.27
Deli članek:

Devetnajst prijetih ilegalnih migrantov je zaprosilo za mednarodno zaščito, 56 pa so jih policisti vrnili na Hrvaško.

Arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

Od petka do danes zjutraj so policisti na območju Policijske uprave Koper prijeli 75 ilegalnih migrantov, 19 od teh je zaprosilo za mednarodno zaščito, 56 pa so jih vrnili na Hrvaško. Poleg tega so prijeli tudi tri vodiče, ki so jih kriminalisti s kazensko ovadbo za kaznivo dejanje prepovedano prehajanje državne meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Za dva je bil že odrejen pripor.

V petek, ob 6.30, so policisti v vasi Račica ustavili državljana Turčije, z nemškim bivalnim dovoljenjem, ki je vozil vozilo znamke ford tourneo custom. V vozilu je prevažal še sedem državljanov Turčije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Policisti so potnike, državljani Turčije, vrnili na Hrvaško, voznika pa so kriminalisti s kazensko ovadbo za kaznivo dejanje prepovedano prehajanje državne meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Štirje na zadnjih sedežih, dva v prtljažniku

V petek zvečer, ob 22. uri, pa so policisti pri odcepu za Osp ustavili osebni avto znamke BMW X5 z italijanskimi registrskimi tablicami, v katerem je bilo poleg voznika še več oseb. Med postopkom so policisti ugotovili, da so bili v vozilu voznik, 27-letni državljan Pakistana (z urejenim prebivanjem v Italiji), sopotnica, 17-letna Italijanka (z območja Trsta), in šest državljanov Indije - štirje na zadnjih sedežih, dva pa v prtljažniku. Vozniku so policisti na kraju odvzeli prostost. Vse potnike so privedli tudi na policijsko postajo, med razgovorom z mladoletnico pa je bila prisotna tudi delavka Centra za socialno delo. Po zaključenih postopkih so mladoletnico izročili staršem. Policija je državljane Indije vrnila na Hrvaško, voznika pa so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Voznik se je upiral, pes pa pobegnil

V nedeljo pa so policisti v Butarih opazili osebni avtomobil znamke VW passat s srbskimi registrskimi tablicami, v katerem je bilo več oseb. Voznik je hitrol zapeljal s ceste, vendar trčil v drevo. V vozilu so bili poleg voznika še štirje tujci, državljani Irana, ki so prišli v Slovenijo ilegalno. Voznika, 41-letnika iz Tuzle, sicer državljan Srbije in BiH, so policisti pridržali. Zdaj se bo skupaj s kazensko ovadbo zagovarjal pred preiskovalnim sodnikom.

Med policijskim postopkom se je aktivno upiral, zato so policisti uporabili sredstva za vklepanje in vezanje. Zdaj se bo skupaj s kazensko ovadbo zagovarjal pred preiskovalnim sodnikom.

V prometni nesreči sta se dva državljana Irana lažje poškodovala, sicer pa so državljane Irana odpeljali v azilni dom.

Ob prijetju voznika in med postopkom je iz vozila pobegnil manjši pes pasme jack russell terier, ki ima kratko dlako, črno glavo in bel trup. Policija poziva vse, ki bi ga kje videli  - najverjetneje v okolici Gračišča -, da o tem obvestijo Obalno zavetišče Koper ali policijo na 113.

Estrada

darja gajsek
Uživa, ko poje skupaj s publiko

Vili Resnik: "Želim si dočakati sto let!"

ana-petrič
Naročen poizkus diskreditacije

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega 'fishinga'

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Zanimivosti

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan