Odkar je Miro Cerar javno predstavil svojo srčno izbranko Mojco Stropnik, je seveda vse zanimalo, kdo je svetlolaska, ki je očarala predsednika vlade. Simpatična pravnica je Avenijino glavno urednico Petro Kancler na pogovor povabila v »svoje« kraje, na Štajersko, od koder prihaja. Čeprav se je večer prej s premierjem udeležila svečanega dogodka, ponoči pa zaradi hudega zobobola bolj malo spala, je že ob prihodu napetost v hipu presekala s toplino in sproščenim nasmehom ter presenetila s pleteno košaro, polno orehovega in makovega peciva, ki ga je v ranem jutru spekla sama in vestno zavila v bombažno krpo z ličnim ročnim vezenjem, da bi ostalo čim bolj sveže.
V SIJU ŽAROMETOV
Postavna petintridesetletnica je Aveniji zaupala, da prihaja iz majhne vasice Kameno v Šentjurju, iz naselja, kjer je skupaj kakšnih trinajst hiš in kjer se vsi se med seboj poznajo. Seveda doslej niso bili vajeni medijske pozornosti in sija žarometov. A ko se je z Mirom Cerarjem prvič pojavila v javnosti, se je to čez noč spremenilo.
Seveda je radovednost na tem mestu razumljiva, zato je gospa Stropnik odgovorila na prenekatero vprašanje, ki je doslej burilo duhove. Na primer, kdaj in kje je med njo in predsednikom vlade preskočila iskrica. »Vsi mislijo, da je iskrica med nama preskočila v kabinetu, a to ne drži. Delo tam je preresno, prezahtevno in terja visoko mero profesionalnosti. Ko sem zamenjala službo, sva, ker sem veliko delala za stranko, ohranila stike in se občasno dobila na čaju, ko sem že delala v odvetniški pisarni v Mariboru. Takrat sva se dogovorila, da bova začela skupaj teči ...«
ISKRICA LJUBEZNI
Seveda sta si na samem začetku želela, da bi lahko svojo ljubezen čim dlje ohranila samo zase. A življenje kroji svojo pot in prav je tako, je prepričana zgovorna dama, ki zasebno stavi na enostaven, športni slog oblačenja, v službi pa na poslovne kostime. A je razkrila, da je spretna tudi s kuhalnico v roki, kar premier po napornih službenih dnevih in ob vikendih še posebej ceni. »Miro je tudi sladkosned!« je razkrila, »najbolj se razveseli doma pripravljenih kremšnit, čokoladne torte, princesk in vročega sadja s sladoledom.« Celoten intervju lahko preberete v aktualni številki revije Avenija!