Preobrat stoletja

Umor v hotelu: Je v resnici Dejana umorila sobarica?

uk
30. 12. 2016, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Novembra je bil v Niški Banji umorjen 51-letni lastnik hotela DND Dejan Dejančić. Policija je sumila 42-letnega Dejana Jovanovića, ki naj bi nato poskušal napraviti samomor.

Profimedia
Mediji poročajo o preobratu stoletja, saj je bil primer že tako rekoč zaključen.

Dejan Jovanović je trenutno še v komi zaradi strela v glavo. Edina priča umora in domnevnega samomora je bila 27-letna sobarica Milica Dimitrijević, ki je policistom povedala, da naj bi Jovanović zaradi maltretiranja na delovnem mestu ustrelil svojega delodajalca. Povedala je, da je grozil tudi njej in da ji je komaj uspelo zbežati iz hotela. Pozneje je v javnost prišla tudi zgodba, da naj bi imel Dejančić razmerje z Milico, Jovanović pa naj bi ga ustrelil zaradi ljubosumja. Razmerje s svojim delodajalcem je sicer Milica ves čas zanikala in poudarjala, da sta se na usodni dan oba Dejana sprla.

Preobrat

Milica Dimitrijević zanika, da bi bila kakorkoli vpletena v umor, in trdi, da je na delodajalca streljal receptor, ker naj bi ga ta dlje časa psihično maltretiral. 

Policija je nato dala pištolo v DNK-analizo in dobila povsem presenetljive dokaze. Na pištoli so našli ostanke DNK, ki pripadajo Milici. Ta je sicer med preiskavo dejala, da se je res dotaknila pištole, a so našli njene sledove tudi na okvirju za strelivo, to pa bi se lahko zgodilo samo, če je strelivo ona vstavila v pištolo. Milica ni nikoli dejala, da se je dotaknila okvirja. Policija je bila tudi izgubljena glede motiva, saj Jovanović ni imel razloga, da bi napadel Dejančića. Po drugi strani naj bi Milica motiv imela. Po nekaterih informacijah naj bi jo Dejančić želel pred umorom odpustiti.

Denar

Neimenovani policijski vir: 
Dejančić naj bi imel v hotelu shranjenih sto tisoč evrov in Milica naj bi točno vedela, kje. 

Dejančić je dlje časa delal na Švedskem in po nepotrjenih informacijah naj bi imel doma okoli sto tisoč evrov in še tri kilograme zlata. Milica naj bi po informacijah medijev in neimenovanega vira s policije dobro vedela, kje ima shranjen denar ter zlato. Prav tako se vse bolj govori, da naj bi imela pri zločinu pomagača, ki bi lahko bil celo njen fant, ki je stari znanec policije. Milica je seveda vse skupaj zanikala in še enkrat poudarila, da je morilec Jovanović. »Najprej je ustrelil Dejana, nato pa je hotel ubiti še mene, a je pištolo obrnil proti sebi. Komaj sem ušla,« je po dogodku, ki se je zgodil 5. novembra, povedala Milica. Priče so potrdile, da so jo videli, kako je bosa pritekla iz hotela. Vendar je policija našla precej nedoslednosti v njeni zgodbi. Dejančić in Jovanović sta bila ustreljena s pištolo, katere lastnik je bil Dejančić.

Eden od sosedov je dejal, da Milico pozna že od nekdaj in da ne verjame, da bi bila sposobna kogarkoli ubiti ter da bi se spravila na kar dva moška. 

Tarča roparjev

Dejančić bi zaradi omenjenega denarja in zlata lahko postal tarča roparjev, ki so stopili v kontakt z Milico, a vse kaže, da je streljala prav ona. Na njenih rokah so namreč našli tudi sledove smodnika. Sobarica je šla tudi na poligraf, a naj bi test opravila brez dokazov o krivdi. Milici je državno tožilstvo kljub temu odredilo 30-dnevno pridržanje, medtem pa jo bodo najverjetneje obtožili umora in poskusa umora.

Estrada

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste